Studera i Australien

Med sitt stora utbud och många kontraster har Australien något för alla! Landet erbjuder dessutom ett behagligt klimat året runt och utomhusaktiviteterna är många. Det finns massor att se och uppleva; häftiga storstäder, vackra sandstränder, tropisk regnskog, Stora Barriärrevet och ”the Outback” – Australiens spännande vildmark, för att nämna några exempel.

Huvudstaden heter varken Sydney eller Melbourne utan Canberra som betyder mötesplats på urbefolkningen Aboriginernas språk. Australien är världens minsta kontinent, men vid en jämförelse är landet ungefär lika stort som hela Europa. Det är emellertid glest befolkat och totalt har man bara drygt 20 miljoner invånare. Under de senaste 200 åren har många européer emigrerat till Australien vilket satt stor prägel på landet.

En avslappnad stil och attityd är karaktäristiskt för de gästvänliga australiensarna. Det är lätt att känna sig hemma och man får snabbt många nya vänner. BBQ på stranden med en kall öl är vardagsmat – året runt! Här tar man dagen som den kommer och njuter fullt ut av livet. No worries, mate!

Varför studera i Australien?

Universitetens höga akademiska standard i kombination med storslagen natur, härliga surfstränder och människornas sköna attityd, lockar inte bara oss nordbor utan också studenter från världens alla hörn. Studier i Australien ger dig alltså både en internationellt gångbar utbildning och utmärkta möjligheter till ett globalt kontaktnät. Att studera i Australien är idag ett populärt och attraktivt alternativ till de mer traditionella universitetsstäderna i USA och England.

Det australiensiska läsåret börjar i slutet av februari, men det finns ofta möjlighet att påbörja studierna även i slutet av juli. Första terminen inleds vanligtvis med en ”Orientation Week” som ger internationella studenter tillfälle att bekanta sig med universitetet och dess omgivningar. Under denna vecka kommer du att träffa många nya vänner från hela världen, som precis som du tagit steget till studier utomlands.

Våra universitet


Funderar du över något? Fråga oss!