Studera utomlands

Macquarie University

Macquarie University

Därför ska du välja att studera på Macquarie University

  • Rankat bland världens 250 bästa universitet
  • Modernt campus i vackert grönskande omgivning i Sydney
  • Moderna faciliteter
  • Erbjuder goda möjligheter att kombinera studier och praktik
  • Goda möjligheter till extrajobb utanför skoltid

Introduktion

Studera på Macquarie University som ligger i ett naturskönt område knappt 30 minuter från Sydneys livliga centrum. Macquarie University är ett relativt ungt och innovativt universitet som grundades så sent som 1967. Det läser runt 40 000 studenter på Macquarie varav ca 8500 är internationella. Universitetet räknas som ett av de 250 bästa universiteten i världen och är känt för sin höga akademiska standard både i Australien och internationellt. Universitetet delar varje år ut en mängd stipendium och chanserna är goda att just du kan få någon typ av stipendium.

Läs mer om stipendium på Macquarie University

Studierna

Du som väljer att studera på Macquarie University kommer till ett universitet som är känt för sitt internationella fokus och sitt nära samarbete med näringslivet. Universitetet är också ett av Australiens ledande forskningsuniversitet och MBA programmet räknas som ett av de främsta i världen.

På Macquarie kan du förutom hela program studera fristående kurser kombinerat med praktik. Parallellt med att du läser kurser på universitetet jobbar du på något företag som skolan hjälpt dig att hitta utifrån dina önskemål.

Du kan välja mellan ett stort antal program och kurser inom följande ämnesområden:

Faculty of Arts

Faculty of Business and Economics

Faculty of Human Sciences

Faculty of Medicine and Health Sciences

Faculty of Science and Engineering

Macquarie Applied Finance Centre

Macquarie Graduate School of Management

Staden

Sydney är riktigt storstad med mer än 4 miljoner invånare och beläget på den australiensiska östkusten. Staden erbjuder ett fantastiskt utbud av det mesta; underbara stränder, massor av sport- och fritidsaktiviteter, shopping i mängder, stort utbud av restauranger och caféer och inte att förglömma ett vibrerande nattliv.

Sydney är otroligt vacker stad och vem har inte sett bilder på operahuset eller Sydney Harbour bridge, två mycket välkända landmärken i staden. The Rocks är ett mycket trevligt område med mysiga caféer och är Sydneys ”gamla stan”. Havet utgör en viktig komponent i Sydneybornas dagliga liv så missa inte ett besök vid någon av de många fantastiska stränderna som exempelvis Manly, Bondi eller Coogee beach.

Campus

Med sitt unika läge i hjärtat av Australiens största högteknologiska område erbjuder Macquaries campus förstklassiga faciliteter såväl som parkliknande naturområden. Med endast 15 km till centrala Sydney tar det bara 30 min med buss eller tåg att nå storstadens breda utbud. Macquarie har faktiskt sin egna tågstation som gör det enkelt och smidigt att ta sig till och från campus. På campus finns dock det mesta som en student kan tänkas behöva; barer, bokhandel, caféer, förskola, apotek, läkarmottagning m.m.

Boende

Macquarie University kan erbjuda sina studenter en mängd olika boendealternativ, både på campus och utanför. Studenterna kommer från hela världen och bildar en livfull gemenskap där livslånga vänskapsband bildas. Att bli en del av denna gemenskap är en av de bästa erfarenheterna du kan få som student.
Du kan välja att bo i egen lägenhet på campus eller att dela lägenhet med andra. De flesta alternativen innebär självhushåll men det finns också möjlighet att få måltider inkluderade i hyran. Det är upp till dig vad du väljer att ansöka till.

Läs mer om boende på Macquarie University

Sport

Idrottsfaciliteterna på campus är bland de bästa som något universitet i Australien kan erbjuda. Universitetets Sport and Aquatic Centre är en multisportkomplex med fullt utrustat gym, fotbolls-, tennis- och basketplaner såväl som simbassänger, squashplaner och idrottshall.

Som student kan du gå med i massor av olika föreningar och klubbar med olika fokus, allt för att passa just dig, vare sig det är på tävlings- eller amatörnivå.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Sydney
Studenter: 40000
Internationella: 8600
Kursstart: Feb/juli
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se