Studera utomlands

Stipendium på 10 000 AUD från Macquarie University

Om du påbörjar dina studier vid Macquarie University i Australien 2021 eller 2022 kan du få ett stipendium på 10 000 AUD per läsår. Ett treårigt program ger dig hela 30 000 AUD i stipendie vilket motsvarar ca 200 000 SEK av dina studieavgifter.

Macquarie University rankades bland de 200 bästa i världen av Times Higher Education World University Rankings. 2020 rankades universitetet som nummer ett i Australien när det gäller antalet studenter som går direkt ut i arbetsmarknaden efter avslutade studier.

Universitetet ligger i ett idylliskt och naturskönt område cirka 30 minuter från centrum av miljonstaden Sydney. Här kan du studera i Australiens största och äldsta stad, som har utsetts till världens 4:e bästa studentstad. Macquarie grundades 1967 och har för närvarande cirka 40 000 studenter där en tredjedel är internationella. De har ett brett utbildningsprogram på kandidat-, magister- och doktorandnivå. Välj mellan studier inom ekonomi och management, hälsovetenskaper som psykologi, fysioterapi, kiropraktik och medicin, IT- och ingenjörsstudier, kreativa studier, journalistik och mediestudier. Flera svenska studenter har också hittat hit för att studera kriminologi, cybersäkerhet och antiterrorism på magisternivå.

Modernt universitet med bra faciliteter

Universitetet har mycket moderna anläggningar och är känt, både i Australien och internationellt, för sina höga akademiska standarder. På campus finns över 130 olika studentorganisationer med ett brett utbud av lag och föreningar, bra träningsanläggningar med gym, pool och utomhusfotbollsplaner. Det finns också ett högteknologiskt bibliotek, ett eget sjukhus och kliniker, museum- och konstgallerier, ett antal matställen och kaféer med mat från hela världen. På campus finns också studentbostäder och idylliska grönområden där studenterna kan ta en välförtjänt paus i parken.

Studiestart och stipendium

Studierna startar i februari varje år och många av studierna börjar också i juli. Det är på de flesta studier löpande antagning och vi rekommenderar att du startar ansökningsprocessen så tidigt som möjligt. Den som ansöker och som får en studieplats med start 2021 eller 2022 kommer att tilldelas stipendiet. Stipendiet ger 10 000 AUD som fråndrag av studieavgifter för varje läsår.

Läs mer om universitetet på vår hemsida eller på universitetets egen hemsida.

Kontakta oss på Education Link om du har några frågor eller vill bli kontaktad av någon av våra studiehandledare.

 

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se