Studera utomlands

University of West London

University of West London

Därför ska du studera på University of West London

  • Störst andel studenter som får jobb bland alla nya universitet i London
  • 98% av studenterna har fått jobb inom 6 mån från avslutad utbildning
  • Brett utbud av program med karriärfokus
  • Det universitet i London som har störst andel nöjda studenter. Hela 9 program har 100% nöjda studenter
  • Läget – västra delarna av London är ett av stadens mest attraktiva områden

Introduktion

Studera på University of West London om du vill gå på ett universitet med erkänt kvalitativ utbildning och nära kopplingar till näringslivet. UWL är ett modernt och multikulturellt universitet, med personal och studenter från närmare 100 länder. Som student får du tillgång till moderna faciliteter och teknik samt superb undervisning med fokus på anställbarhet. Universitetet erbjuder en fantastisk atmosfär för att studera och njuta av den världsberömda staden London.

Universitetets ambition är att förse studenterna med både akademiska såväl som praktiska kunskaper. Program och faciliteter designas och utformas därefter, allt för att studenterna ska lyckas inom sina valda karriärer. Universitetets kvalificerade lärarkår har massor av relevant erfarenhet inom sina undervisningsområden och starka band till respektive bransch. Universitetets slogan är också ” We are The Career University

Studier

Du som vill studera på University of West London har en mängd program på både Bachelors- och Mastersnivå att välja mellan. Universitetet är särskilt starka inom business, turism, juridik, psykologi, sjuksköterskeutbildning, datavetenskap och musik.

Du kan läsa mer om programmen på respektive fakultet

Staden

London i sig behöver väl egentligen ingen närmare presentation. En riktig storstadsmetropol med ett fantastiskt utbud av det mesta. Det är inte konstigt att den rankas som en av de bästa studentstäderna i världen.

London har ca 12 miljoner invånare och utgör en fantastisk studiemiljö. Stadens varierade befolkning är en spännande mix av nationaliteter, kulturer och religioner. Här talas över 300 språk och den internationella prägeln är påtaglig.

Englands huvudstad är full av liv och rörelse.  London är oslagbar som nöjesmetropol och sevärdheterna är många. Utbudet av konserter, musikaler, museer och gallerier är enormt.  I vart och vartannat hörn hittar man en pub och gatorna trafikeras av de karakteristiskt svarta taxibilarna och en och annan dubbeldäckare.

Campus

University of West London ligger som namnet säger i västra London, i ett område som av många anses vara en av de bästa platserna i staden att bo och leva i. Att ta sig till centrala London tar ca 30 min och flygplatsen London Heathrow ligger endast ca 20 min bort.

Universitetet har två campus, ett i Brentford och ett i Ealing och det går gratisbussar mellan de bägge campusen. Bussresan tar ca 10 min. Campuset i Ealing har under de sista åren genomgått omfattande renoveringar och stoltserar med toppmoderna faciliteter för studenterna. Ealing räknas som en av de finaste områdena i London eftersom några av Londons vackraste parker finns där. Området har en rik historia och många spännande kopplingar till konst, kultur och affärsliv.

Shoppingcentret Westfield, ett av europas största, ligger i White City endast ett par stopp från campus med tunnelbanan.

Boende

Du som ska studera på University of West London har ett flertal boendealternativ att välja mellan. Ett populärt alternativ är det prisbelönta Paragon Student Lets som består av lägenheter endast några minuters promenad från Bradford campus. En gratis buss tar studenterna till Ealing campus. 360 vyer från Paragon Student lets

Vill du hellre titta på annat har universitet ett antal kontakter med privata alternativ som:

Läs mer om boendet på University of West London

Sport

Ska du studera på University of West London har du givetvis möjlighet att engagera dig inom idrott av olika slag. På studentkåren, baserad på Ealing campus, hittar du The sports office, som driver ett mindre studentgym. De ansvarar också för en rad olika idrottsaktiviteter som fotboll, netball, basket, kampsport, cheerleading men även skidåkning.

Det finna även goda möjligheter till idrottsutövande på lokala klubbar och i lokala föreningar i både i Ealing och Brentford. Det finns gott om fotbolls-, rugby- och cricketplaner liksom gym i området.

Läs mer om sport på University of West London

Transport

Det smidigaste sättet att ta sig till London är förmodligen flyget med flertalet flygplatser att välja mellan. Närmast ligger Heathrow som ligger 20 minuter från campus. Att transportera sig inom London gör du enkelt med tunnelbana eller buss. Till Brentford campus tar du tunnelbanan till Boston Manor station (Piccadilly Line) som ligger 15 minuters promenad från campus. Du kan även ta tåget från Waterloo station till Brentford station som ligger endast fem minuter från campus

Ealing campus har tre tunnelbanestationer inom gångavstånd. Vilken du väljer beror lite på vilken linje du åker.

  • Ealing Broadway (District and Central lines) – 15 min
  • Ealing Common (District and Piccadilly lines) – 15 min
  • South Ealing (Piccadilly line) – 10 min

Mellan de båda campusen kan studenter och personal nyttja universitetets gratisbuss.

Kostnader

Undergraduate 2020 – £9,250 per år
Postgraduate 2020 – från £8,000 per år
MBA 2020 – £13,000 per år

Du kan söka studiemedel från CSN som i stort sett täcker alla dina utgifter men du måste själv göra en budget för att försäkra dig om att du klarar dig. Du bör räkna med att det krävs mellan 7500 – 8000 GBP per år för att täcka levnadskostnaderna.

Antagningskrav

Antagningskraven för att studera på University of West London baseras till skillnad från svenska universitet inte bara på snittbetyget. Universitetet ser också till motivation och andra färdigheter. Generellt sett har du mycket goda möjligheter att bli antagen om du har 15 eller bättre i snitt (C/VG). MEN även du med lägre betyg har chans att komma in om du kompletterar ansökan men ett starkt motivationsbrev och en bra referens.

Du skall även uppvisa goda kunskaper i engelska. Har du C/VG eller bättre i engelska på gymnasiebetyget räcker det på flertalet program, i annat fall får du göra ett engelskatest.

Kontakta oss för mer information om just dina förutsättningar att komma in på UWL.

Ansökningsprocessen

Antagningsprocessen till University of West London sker löpande. Din ansökan behandlas så snart universitetet tagit emot dem och uppfyller du kraven på den utbildning du ansöker till erbjuds du en plats. Detta innebär att platserna fylls på allt eftersom så att ansöka i tid kan således löna sig.

Ansöker du till ett Bachelorsprogram via UCAS är sista datum för ansökan officiellt den 15 januari för start i september samma år. MEN universitetet tar emot ansökningar så länge det finns platser kvar på programmen. Ansöker du till ett Mastersprogram kan du ansöka online direkt till universitetet.

Oavsett vilket program du ansöker till hjälper vi på Education Link dig kostnadsfritt med processen.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: London
Studenter: 12000
Internationella: 1200
Kursstart: Sept/jan
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se