Studera utomlands

University of Queensland

University of Queensland

Därför ska du välja University of Queensland

  • Rankat topp 40 i världen, QS World University Rankings
  • Stort utbud av kurser och program
  • Fantastiskt fint campus med moderna faciliteter. Räknas som ett av Australiens finaste
  • Prisbelönta lärare och professorer
  • Gedigen support för internationella studenter

Introduktion

University of Queensland (UQ) i Brisbane har en hundraårig historia som det första universitetet i delstaten Queensland. Skolan tillhör Australiens absoluta topp när det gäller utbildning såväl som forskning och man strävar alltid efter att hålla en exceptionellt hög utbildningsnivå. Universitetet är medlem i förnämliga “Group of Eight”, ett förbund för Australiens åtta främsta universitet.

UQ har genom åren utbildat Nobelpristagare, Oscarsvinnare, samt en mängd politiker och ledare. Studenter från UQ är högt värderade på den internationella marknaden och man har utvecklat ett omfattande studentnätverk som sträcker sig mellan världens alla hörn.

Studierna

Välj att studera på University of Queensland om du vill läsa på ett av Australiens och världens ledande universitet Universitetet har utbildning och forskningsområden över hela Queenslans och skolans campus ligger i St Lucia, Herston och Gatton.

Universitetet erbjuder cirka 400 olika program samt närmare 6000 kurser inom följande ämnesområden:

Stad

Med sina knappa 2,5 miljoner invånare är Brisbane den tredje största staden i Australien och också huvudstad i delstaten Queensland. Brisbane River slingrar sig genom staden och korsas av flera broar. Överallt längs floden finns trevliga promenadstråk och mysiga små marknader och Brisbane erbjuder allmänt en mycket avslappnad atmosfär. Utbudet när det gäller nöjesliv är enormt och det finns alltid något på gång. Men om man vill varva heta nätter med strandliv och naturupplevelser så finns det både vackra sandstränder och nationalparker i närheten.

Campus

UQ har etablerat sig på tre olika platser. St Lucia är den mest populära, känd för att ha ett av Australiens mest attraktiva campus och ligger inom Brisbane’s storstadsområde. Det är stort och modernt men har påtagliga anor av ett väletablerat universitet. Det nyaste av UQ’s campus ligger i Herston. Här undervisas det bl.a. i medicin medan man i Gatton, en timmes bilfärd från Brisbane, studerar Natural Resources, Agriculture och Veterinary Sciences.

I början av varje termin hålls dagliga informationsmöten med tips och idéer för att hitta ett passande boende, antingen på eller utanför campus. De flesta studenter väljer att bo utanför campus. Man kan då reservera tillfälligt boende via skolan innan avresa och på plats leta efter en permanent bostad.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Brisbane och Gatton
Studenter: 53600
Internationella: 18000
Kursstart: Feb/juli
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se