Studera utomlands

University of Hertfordshire

University of Hertfordshire

Därför ska du välja att studera på University of Hertfordshire

  • Fokus på att få ut studenterna i arbete
  • Läget, endast 30 minuter från London
  • Moderna faciliteter som räknas till de främsta bland brittiska universitet
  • Garanterat boende på campus som förstaårsstudent
  • Gott om studiealternativ

Introduktion

Studera på University of Hertfordshire om du vill gå på ett modernt och nytänkande universitet med höga ambitioner som lockar studenter från hela världen. Stort fokus läggs på att anpassa utbildningarna till dagens samhälle och det som arbetsmarknaden efterfrågar. Universitetet ligger strax norr om huvudstaden, endast en halvtimme från centrala London.

Studier

University of Hertfordshire är Storbritanniens främsta s k ”business-facing university” vilket betyder att man ständigt utvecklar nya och kreativa program och metoder för sina studenter, lärare och forskare. UH’s utbildningar ska vara relevanta för institutioner och företag, nationellt såväl som internationellt, och göra universitetets studenter extra attraktiva efter examen. Studiemiljön genomsyras av entreprenörsanda och UH sätter alltid studenten i centrum. Studenter från ett 80-tal länder kommer varje år hit för att studera. UH erbjuder kvalitetsutbildning på hög akademisk nivå med toppmoderna faciliteter och man satsar stort på sin lärarkår, utrustning och studentservice. Här blir man väl omhändertagen och förbereds på bästa sätt inför sin framtida karriär.

University of Hertfordshire har ett flertal ”schools of study”. Följ länkarna för att läsa mer om vilka program som finns under respektive skola.

Staden

Hatfield med nästan 40 000 invånare ligger i Herfordshire County alldeles i utkanten av London. I Hatfield dominerar universitet med sina två stora campus och skolans studenter sätter naturligtvis en ungdomlig prägel på staden. I själva Hatfield hittar du en outlet shoppingcenter, biograf, supermarkets och diverse restauranger och barer. London med sitt enorma utbud ligger bara runt hörnet och när storstadspulsen lockar går det snabbt och enkelt att ta sig dit. Med tåget tar det ca 20 minuter att nå London Kings Cross.

Campus

University of Hertfordshire har två campus endast 1 km från varandra; College Lane campus samt de Havilland campus. På College Lane hittar du majoriteten av alla fakulteter samt Students Union och the Forum som är centralpunkten på campus och innehåller barer och pubar och där det regelbundet anordnas konserter och andra events. På det moderna de Havilland campus  återfinns Humanities, Education, Law and Business samt Sports Village.

Studentlivet på University of Hertfordshire är precis vad man kan förvänta sig det vill säga full fart, och det finns en mängd studentklubbar och organisationer som du kan gå med i, vare sig du är intresserad av idrott, foto, konst m.m. Det går gratisbussar var 10:e minut mellan campusen under terminerna, från tidig morgon till sen kväll efter att nattklubben på the Forum stängt

Boende

UH har boendemöjligheter på båda campus men det är populärt som så du rekommenderas att ansöka om boende i god tid. Som förstaårsstudent  garanteras du boende på campus förutsatt att du ansökt i tid. Vill du hellre bo utanför campus kan du hyra en lägenhet på egen hand eller dela hus eller lägenhet med vänner. Alternativet att bo i en engelsk familj finns också.

Läs mer om on-campus boende på Hertfordshire

Läs mer om att boka boende off-campus

Sport

Oavsett om du är en aktiv idrottare eller bara vill spela eller träna något på skoj finns det något att erbjuda på University of Hertfordshire. The Hertfordshire Sports Village är en hypermodern idrottsanläggning som hör till de absolut främsta i landet och används av professionella lag för träning och match. Där kan du spela badminton, volleyboll och basket eller testa den omfattande klätterväggen. Det finns även simhall, gym och squash för att inte tala om fotbolls- och rugbyplaner med konstgräs eller vanligt gräs.

Läs mer om sport på Hertfordshire

Transport

Tåg Tåget från Kings Cross Station i London tar ca 20 minuter

Flyg: Du kan ta flyget till någon av de fyra flygplatserna i London; Heathrow, Stanstead, Gatwick eller Luton och därifrån ta buss till universitetet.

Buss: Från samtliga flygplatser kan du ta bussen. Från Heathrow går det buss med Arriva 724  och från övriga är det National Express JL737 som gäller

Kostnader

Kostnaderna för att studera på University of Hertfordshire ligger på 15 500 GBP per läsår för en Bachelor. Till detta tillkommer levnadskostnader. Du kan söka studiemedel från CSN som i stort sett täcker alla dina utgifter men du måste själv göra en budget för att försäkra dig om att du klarar dig. Du bör räkna med att det krävs ca 8000 GBP per år för att täcka levnadskostnaderna.

Antagningskrav

University of Hertfordshrie välkomnar ansökningar från hela världen. Till skillnad från svenska universitet är det inte bara snittbetyget som avgör om du kommer in utan de ser också till motivation och andra färdigheter. Generellt sett har du mycket goda möjligheter att bli antagen om du har 15 eller bättre i snitt men även du med lägre betyg har chans om du kompletterar ansökan men ett starkt motivationsbrev och en bra referens.

Ansökningsprocessen

Kontakta Education Link om du vill veta mer om hur du ansöker eller fyll i frågeformuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Hatfield
Studenter: 23000
Internationella: 2500
Kursstart: Sept
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se