Studera utomlands

Solent University

Solent University

Därför ska du välja att studera på Solent University

  • Praktisk inriktade program anpassade efter arbetsgivarnas behov
  • Moderna och renoverade faciliteter
  • Goda möjligheter till jobb efter studierna
  • En modern, bekväm och vibrerande studiemiljö i centrala staden
  • Bra service till sina internationella studenter

Introduktion

Studera på Solent University om du vill ha goda förutsättningar att få jobb efter avslutade studier. Universitetet är känt för att kombinera undervisning, forskning och samarbete med arbetsgivarna. Stor vikt läggs på att studenterna ska förberedas för att få jobb och lärarna har i regel egen erfarenhet av att jobba inom det område de undervisar i. De är även kända för sitt brinnande engagemang som bidrar till en inspirerande studiemiljö.

Universitetet hette tidigare Southampton Institute och har en lång historia av att erbjuda kvalitativ utbildning. Skolan fick universitetsstatus så sent som 2005 och är därmed ett av Storbritanniens nyaste universitet.

Solent University ligger i den trevliga hamnstaden Southampton på Englands sydkust, bara en timmes tågresa från London. Ett perfekt studiestad för dig som vill vara relativt nära huvudstaden, men som önskar lite mera lugn och billigare boendekostnader.

Studier

På Solent University finns det ett mängd utbildningar att välja mellan. Ett tydligt fokus som genomsyrar alla program är att de är arbetslivsorienterade, dvs, de är uppbyggda för att förbereda studenterna på att börja jobba direkt efter studierna.

Programmen är indelade i följande studieområden:

Se en komplett lista över alla program

Staden

Den klassiska hamnstaden Southampton har nära 250 000 invånare och är en attraktiv studiestad. Drygt 36 000 studenter gör att det alltid är något på gång I egenskap av södra Englands största stad drar den också till sig evenemang och artister, stora DJ:s och de största banden. Southampton är en av de grönaste städerna i landet och omges av stora parker som lämpar sig för både träning och vila.

Centrum präglas av en mångkulturell atmosfär och erbjuder ett rikt uteliv och goda shoppingmöjligheter. Stadens stolthet är fotbollslaget Southampton FC (The Saints) som spelar i högsta divisionen Premier League. Southampton kan även erbjuda en hel del historia. Det var exempelvis härifrån Titanic seglade för första och sista gången. Författaren Jane Austen har också satt sin prägel på staden.

Campus

Nära 16 000 studenter läser på East Park Terrace som ligger mitt i centrala Southampton vilket innebär att det mesta finna nära till hands. Shopping, banker, caféer och restauranger såväl som, järnvägsstationen och hamnen ligger endast 4 -15 minuters promenad från campus.

Skolans faciliteter har de senaste åren genomgått omfattande renoveringar för att skapa en modern och effektiv studiemiljö. Många av programmen erbjuder tillgång till den senaste teknologin anpassad efter de olika studieområdena. Så sent som våren 2016 invigdes det senaste bygget i modern stil som tillför en rad anpassade undervisningssalar av modernaste snitt.

Boende

Solent erbjuder en rad olika alternativ för studentboende, de flesta byggda på 90-talet, som är det perfekta stället för dig att träffa nya kompisar och slappna av. Totalt finns det 5 olika ”Halls of residence” som alla ligger en kort promenad från skolan och stadens centrum. Du kan välja mellan möblerat rum med egen toalett och dusch eller delad toalett i korridoren. Samtliga alternativ erbjuder kök som delas med andra studenter.

Vill du hellre hitta boende på egen hand som inte hör till skolan finns det gott om alternativ men du får vara beredd på att du behöver engagera dig mer i sökandet.

För allmän information om boende på Solent University

Sport

Solent Sport är en integrerad del i universitetet och har som uppgift att erbjuda högkvalitativ service till studenter och personal på Solent. Du kan välja mellan en rad olika sporter antingen på tävlingsnivå eller för nöjes skull.

Transport

Tåg Snabbtåget från Waterloo Station i London till stationen i Southampton tar ca 1 timme och 20 minuter. Från stationen är det bara en kort promenad till campus

Flyg: Flygplasten i Southampton ligger ca15 minuter utanför staden men det troliga är att du istället flyger till London. Från Heathrow tar du Railair coach link till Woking train station där du kan ta tåget till Southampton. Total restid från Heathrow till Southampton är ca 2 timmar. Flyger du till Gatwick kan du ta tåget som tar ca 2 timmar

Buss: från Heathrows busstation kan du ta National Express som tar dig till Southampton på ca 1 timme och 50 minuter. Tidtabell och priser hittar di på National Express

Kostnader

Kostnaden för att studera på Solent University ligger på 9 250 GBP per läsår för undergraduate. Kostnaden för postgraduate varierar mellan olika program så se det enskilda programmet för aktuell kostnad. Till detta tillkommer levnadskostnader. Du kan söka studiemedel från CSN som i stort sett täcker alla dina utgifter men du måste själv göra en budget för att försäkra dig om att du klarar dig. Du bör räkna med att det krävs ca 8000 GBP per år för att täcka levnadskostnaderna.

Läs mer om övriga levnadskostnader i Southampton

Antagningskrav

Antagningskraven för att studera på Solent University baseras till skillnad från svenska universitet inte bara på snittbetyget. Universitetet ser också till motivation och andra färdigheter. Generellt sett har du mycket goda möjligheter att bli antagen om du har 15 eller bättre i snitt- Även du med lägre betyg har chans om du kompletterar ansökan men ett starkt motivationsbrev och en bra referens.

Kontakta oss för mer information om just dina förutsättningar att komma in på Solent.

Ansökningsprocess

Kontakta Education Link om du vill veta mer om hur du ansöker eller fyll i frågeformuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Southampton
Studenter: 18000
Internationella: 2000
Kursstart: Sept
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se