Studera utomlands

Nuova Accademia di Belle Arti

Nuova Accademia di Belle Arti

Därför ska du välja Nuova Accademia di Belle Arti

  • Undervisning på engelska eller italienska
  • Professionell lärarkår i form av välkända designers och konstnärer
  • Skolans internationella fokus.
  • Skolan har ett omfattande kontaktnät inom designindustrin och näringslivet vilket underlättar när du får hjälp med praktikplatser och jobb
  • Ackrediterade av MUIR (italienska utbildningsministeriet) vilket gör att utbildningen är gångbar över hela världen

Introduktion

Nuova Accademia di Belle Arti är den största privata konst- och designskolan i Italien med utbildningar på olika nivåer inom såväl traditionellt måleri som digital design. Här strävar man efter att integrera utbildning, forskning och produktion. Skolan är statligt erkänd och mycket populär, både bland italienska och internationella studenter. Läget i Italiens konst- och modemecka Milano är dessutom inspirerande och öppnar upp möjligheter för både praktik och potentiella jobb. Italien benämns ofta som dåtidens, nutidens och framtidens designmecka.

Studier

NABA blandar traditionell syn på konst med moderna digitala tekniker. Man fokuserar gärna på tvärvetenskapliga undervisningsmetoder och erbjuder utbildningar på Bachelor- och Mastenivå. Du som är intresserad av kortare sommarkurser hittar också flertalet alternativ. De vanligaste programmen är Bachelor som finns inom följande inriktningar:

Design

Några av de företag som erbjuder praktikplatser till eleverna på designprogrammet är Abitare, Momo Design, ENI, Vinavil, The Swatch Group, Giorgio Armani m.fl.

Media Design and New Technologies

Några av de företag som erbjuder praktikplatser till eleverna på media designprogrammet är Fabrica Art & Media, Green Tomato, Next Media Lab, Festival Internazionale del Film Locarno, Studio Azzurro, Mediaset, H3G, Ardaco Film m.fl

Fashion Design

Några av de företag som erbjuder praktikplatser till eleverna på fashionprogrammet är Valentino Fashion Group.; Missoni; Guccio Gucci, Gianni Versace, Carrera’s, E. C. (Costume National). Lorenzo Riva, Trussardi.

Communication and Graphic Design

Några av de företag som erbjuder praktikplatser till eleverna på graphic designprogrammet är Provincia di Milano, Armando Testa, Publicis,Upim, Arnoldo Mondadori Editore, Editrice Abitare Segesta, McCann Erikson Corporation, Saatchi & Saatchi m.fl.

Visual Arts

Några av de företag som erbjuder praktikplatser till eleverna på painting och visual artsprogrammet är Art for the World Europa, MiArt, START, Hangar Bicocca di Milano, A 12 Associati, Fondazione Museion di Bolzano, Careof m.fl

Set Design

Set Designprogrammet tillhandahåller de verktyg som behövs för att arbeta med scenografi och på andra året kan man välja mellan två inriktningar; Teater och Opera samt Media och Evenemang. Teater och Opera inriktar sig på liveframträdanden inom lyrisk opera, dans, musikaler, konserter. Media and Evenemang fokuserar på scenografiska upplägg för konstnärliga föreställningar, utställningar, evenemang, musikvideor och modevisningar.

Genom föreläsningar, olika projekt och workshops utvecklar studenterna scenografiska färdigheter genom att lära sig att analysera de viktigaste scenarierna för dagens kulturproduktioner, samt att utveckla egna projekt med metoder som de lärt sig under utbildningen.

Stad

Milano räknas av många som konstens internationella huvudstad, den ideala platsen för studier inom design, staden där man kan hitta inspiration i varje gathörn. Konstnärer och designers i Milano är trendsättare och här exponeras man ständigt för spännande kulturella evenemang, konstutställningar, fashion shows mm. I Italien finns ca 15 000 designföretag varav 3700 i området Lombardien och nära 1500 i Milano och. De viktigaste inriktningarna är fashion, textile, läder, möbler, glas och ljussättning samt kakel och keramik.

Campus

Skolan har sina lokaler i Navigli, en trevlig stadsdel med ett hundratal barer, caféer och restauranger. Detta är ett populärt område kvällstid och lockar bl a till sig många italienska artister och konstnärer. NABA har inget eget boende på campus, men hjälper gärna sina internationella studenter att hitta ett rum eller lägenhet. Nuova Accademia di Belle Arti är en internationell skola med ca 1800 studenter, från Italien och ett 50-tal andra länder, som alla bidrar med sina kulturer och idéer.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Milano
Studenter: 4000
Internationella: 1500
Kursstart: Okt
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se