Studera utomlands

Griffith University

Griffith University

Därför ska du välja att studera på Griffith University

  • Rankat bland de 2 procent bästa i världen av the Academic Ranking of World Universities (ARWU)
  • Universitet har 6 olika campus att välja mellan
  • Varmt och stabilt klimat året om
  • Goda möjligheter till utbytesstudier
  • Praktik är ofta en del av studierna

Introduktion

Griffith University ligger i Queensland på Australiens östkust och erbjuder många spännande studiemöjligheter. Universitetet grundades 1975 och utvecklas kontinuerligt och har de sista åren satsat över 320 miljoner dollar på nya faciliteter och lokaler. Som ett av de största universiteten i Australien erbjuder de en attraktiv inlärningsmiljö för både nationella och internationella studenter. Griffith University är också känt som ett av Australiens mest multikulturella universitet. Av 50 000 studenter är 8 500 internationella från drygt 130 olika länder.

Med många spännande studier, flotta faciliteter och ett fantastiskt läge har universitetet länge varit ett av de mest populära hos skandinaviska studenter. Klimatet är varmt och stabilt vilket studenterna njuter av året runt. Griffith fokuserar mycket på att erbjuda sina studenter bästa möjliga service och studenterna stortrivs på detta moderna universitet.

Studierna

Du som väljer att studera på Griffith University, som är ett av Australiens största universitet, kan välja mellan 1000-tals kurser och fler än 350 program på bachelors- och mastersnivå. Några av de mest erkända studierna är exempelvis international business, turism, film, miljö- och naturvetenskap, samhällsvetenskap, humaniora samt konst och design.

Läs mer om de olika ämnesområdena:

Du kan även läsa enstaka kurser i en eller två terminer på ett s.k. study abroad program. Du läser vanligtvis 40 credits per termin vilket normalt är 4 kurser.

Stad

Brisbane har 2 miljoner invånare och är den tredje största staden i Australien. Staden har flera gånger utsedd till en av världens bästa städer att bo i och även om det är en storstad är atmosfären relativt lugn och trevlig med gott om grönområden. Brisbane erbjuder ett brett kulturutbud, otaliga restauranger och kaféer och ett livligt klubb- och uteliv. Det finns även en trevlig strand i centrum och det arrangeras mängder av idrottsevenemang. Staden präglas av en multikulturell befolkning som är öppna för både nya intryck och nya människor. Det är inte så konstigt att 1000-tals internationella studenter årligen lockas hit.

Gold Coast har närmare 600 000 invånare och ligger centrerat längs en 42 km lång sandstrand. Gold Coast är en mycket populär turistdestination och lockar årligen 10 miljoner besökare. Här kan du studera och bo precis vid havet så efter studiedagen tagit slut samlas många studenter på stranden för att träffa sina kompisar, surfa, köra vattenskoter eller bara ta det lugnt. Filmindustrin blomstrar på Gold Coast och området utgör det tredje största produktionscentrumet i Australien.

Både Brisbane och Gold Coast är kända för sitt subtropiska klimat och är populära resmål för backpackers och surfare. Klimatet är behagligt området är skonat från den mest intensiva värmen men erbjuder ändå 245 soldagar om året. Det fördelaktiga klimatet bidrar till den avslappnade livsstilen och lockar stadigt nya invånare från övriga delar av landet.

Campus

Griffith University sex campus ligger utspridda i Brisbane och på Gold Coast i Queenslands södra delar. Utspritt i Brisbane ligger fyra campus; South Bank, Nathan, Mt Gravatt samt Logan som ligger i utkanten av staden. På campus finns kaféer, postkontor, resebyrå, frisör, gallerier och läkarmottagning. Universitetet har också forsknings- och sportfaciliteter i världsklass som exempelvis träningscenter, simbassäng, tennisbanor, beachvolleyplaner och basketplaner m.m. Griffith har ett livligt studentliv och du kan gå med i någon av de 120 studentföreningarna. Du har goda möjligheter att lära känna studenter från hela världen som delar dina intressen eller varför inte hitta en ny hobby?

Nathan Campus

Nathan Campus designades av den prominente australiska arkitekten Robin Gibson. Campus har bland annat ett fantastiskt bibliotek med DVD Lounge, egen bar och 7 matserveringar. Nathan ligger ca 10 minuter med bil från den sydostliga delen av Brisbane.

South Bank Campus

South Bank Campus byggdes ursprungligen inför Brisbanes World Expo 1988 och ligger i det kulturella hjärtat av Brisbanes businessdistrikt. Detta är ett modernt campus som ligger vackert vid flodstranden inte långt från Brisbanes berömda ”City Beach”. På South Bank ligger QCAD – Queensland College of Art and Design som erbjuder program inom de kreativa ämnena.

Gold Coast Campus

Gold Coast Campus ligger ca. 10 minuters bilresa från Southport och Helensvale och 40 minuter med bil från Brisbane centrum. Detta är Griffiths störste campus och är med sina 21 000 studenter Australiens snabbast växande campus.

Boende

Griffith University erbjuder en mängd boendealternativ på campus och lägger stora resurser på att försäkra sig om att studenterna har en bra boende- och studiemiljö. Standarden på boendet varierar från campus till campus, på Gold Coast erbjuds modernt boende på Griffith University Village medans boendet på Nathan campus håller en något lägre nivå. För dig som skall studera på South Bank kan det löna sig att hyra boende privat. De allra flesta skandinaver väljer att hyra privat tillsammans med andra studenter. Accomodation Office på Griffith hjälper dig gärna att hitta boende på och utanför campus.

Läs mer om boendet på Griffith

Ansökan

Kontakta Education Link för mer information om ansökningsprocessen eller fyll i formuläret nedan under så hör du snart ifrån oss.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Brisbane, Gold Coast
Studenter: 50000
Internationella: 8500
Kursstart: Feb/juli/okt
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se