Studera utomlands

Griffith College

Griffith College

Därför ska du välja Griffith College

  • Små klasser och fokus på individuell utveckling
  • Campus i Centrala Dublin
  • Goda kontakter med näringslivet
  • Mycket utbildning för pengarna
  • Räknas som ett av de bästa universiteten på Irland inom journalism och media

Introduktion

Som student på Griffith College i Dublin lever du i en mycket internationell miljö och delar vardagen med både irländare och cirka 60 andra nationaliteter. Skolan grundades 1974 och är idag Irlands största oberoende högskola. Man erbjuder framförallt affärs- juridik- och journalistutbildningar, men har även framstående program inom data och design. Samtliga kurser är välrenommerade med godkännande från högre instanser, nationellt såväl som internationellt. Universitetet har också ett nära samarbete med Nottingham Trent University, ett av Englands största universitet.

Trots det stora antalet studenter är klasserna förhållandevis små och lärarna här är kända för att visa ett individuellt intresse för varje enskild elev. Griffith College’s utbildningar är globalt karriärinriktade och studenterna är efter examen väl rustade för den internationella arbetsmarknaden.

Studier

Griffith College erbjuder både akademiska och yrkesinriktade utbildningar. Du kan läsa program och kurser inom följande områden:

Education Colleges Association intygar att kvalitén är av högsta möjliga standard på såväl utbildningarna som lärarkåren. Griffith College är mycket omtyckt av studenterna som känner att de får en både inspirerande och givande utbildning som ger dem utmärkta förutsättningar inför framtiden.

Du som läst en 2-årig YH utbildning har goda chanser att tillgodoräkna dig poäng och kan inom vissa ämnen läsa in en Bachelor på endast 1 år.

Campus

Skolans campus ligger i närheten av St Stephens Green i centrala Dublin, men håller även en del kurser i Cork, Waterford, Limerick och Ennis. Från campus har du hela Dublin för dina fötter och trots att det är en kosmopolitisk storstad så har den lyckats behålla en genuin och personlig stämning. Dublin är en ung stad med många museer, gallerier, pubar och nattklubbar. Här finns alltid något roligt att hitta på! Dessutom är irländarna ett fantastiskt trevligt folk!

På The Griffith Halls of Residence, som är beläget på campusområdet i centrala Dublin, finns flera olika boendealternativ att välja mellan. I de anrika och stämningsfulla husen kan du antingen bo själv eller dela lägenhet med en eller flera studenter. Alla rum och lägenheter är möblerade och det finns stora gemensamma utrymmen i anslutning till dem. Accommodation Service på campus kan hjälpa till att hitta rätt boende för just dig.

Stad

Irland är en spännande studiedestination med en unik blandning av tradition och modernt leverne. Mitt i den spännande huvudstaden Dublin ligger skolan med närhet till kultur, restauranger och ett sjudande nattliv. Om du känner för omväxling så finns det många intressanta utflyktsmål på den irländska landsbygden att besöka på helgerna.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Dublin
Studenter: 7000
Internationella: 1400
Kursstart: Sept
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se