Studera utomlands

Domus Academy

Domus Academy

Därför ska du välja Domus Academy

  • Domus Academy har nominerats tre gånger av Businessweek som en av de bästa designskolorna i världen
  • Skolan är av många ansedd som den mest prestigefyllda designskolan i Italien
  • Skolan grundades 1982 som den första designskolan i Italien för studenter på postgraduatenivå
  • På Domus Academy har man ett internationellt fokus med studenter från hela världen som bidrar till en dynamisk och inspirerande atmosfär
  • Fokus på individen där varje student i samarbete med lärare och professorer utvecklar sina kvaliteter för att lyckas professionellt.

Introduktion

I mer än 20 år har Domus Academy i Milano varit en av Italiens ledande skolor för Masterutbildningar inom design. Man har ett brett utbud av kurser inom allt från Fashion Design till Car Design. Utbildningarna är praktiskt orienterade med stor inblick i dagens situation på arbetsmarknaden. Läget i Italiens konst- och modemecka Milano är dessutom inspirerande och öppnar upp möjligheter för både praktik och potentiella jobb.

Studier

Skolans ständiga forskning på kreativa processer och utvecklingen inom konst och design, har de senaste åren lett till alltmer specialiserade kurser. Man har idag tolv olika Masterprogram samt en mängd kortare kurser, alla med syftet att tillgodose dagens behov på den internationella marknaden. Du kan läsa följande Masterprogram på Domus Academy:

För att kunna söka sig till någon av skolans utbildningar bör man ha någon slags designutbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom området. Domus Magisterexamen valideras och utfärdas av Regent’s University London.

Domus Academy är en internationell skola med 250 studenter från hela världen. Skolan en del av Galileo Global Education, ett världsledande nätverk för utbildning inom bl a konst och design.

Stad

Milano räknas av många som konstens internationella huvudstad, den ideala platsen för studier inom design, staden där man kan hitta inspiration i varje gathörn. Konstnärer och designers i Milano är trendsättare och här exponeras man ständigt för spännande kulturella evenemang, konstutställningar, fashion shows mm. I Italien finns ca 15 000 designföretag varav 3700 i området Lombardien och nära 1500 i Milano. De viktigaste inriktningarna är fashion, textil, läder, möbler, glas och ljussättning samt kakel och keramik.

Campus

Domus Academy ligger i området Navigli, en trevlig stadsdel med ett hundratal barer, caféer och restauranger. Detta är ett populärt område kvällstid och lockar bl a till sig många italienska artister och konstnärer och erbjuder en kreativ och professionell miljö. Domus Academy har inget eget boende på campus men hjälper gärna sina internationella studenter att hitta ett rum eller lägenhet.

Succes stories

Studenterna som tar examen från Domus Academy är väl rustade för arbetsmarknaden och erbjuds attraktiva jobb. Läs om studenter som läst på Domus Academy.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Milano
Studenter: 280
Internationella: 97%
Kursstart: Feb/sept/okt
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se