Studera utomlands

Deakin University

Deakin University

Därför ska du välja Deakin University

  • Brett utbud av kurser och program
  • Flera campus att välja på
  • Melbourne anses som en av världens bästa städer att leva i
  • Starka band med arbetsgivarna
  • Program utvecklas för att matcha arbetsmarknadens behov

Introduktion

Deakin University är ett av Australiens yngre och mest nytänkande universitet och därtill ett av Australiens största universitet med flera campus i och kring Melbourne. Deakin är känt för sin utmärkta undervisning och sitt flexibla kursutbud. Man håller genomgående hög kvalitet och har fått många fina utmärkelser genom åren.

Studierna

Deakin erbjuder ett stort utbud av kurser inom vitt skilda områden. Till universitetet hör också en rad olika institut och forskningscentra och Deakins populära ”Motion Lab” är en supermodern anläggning som används inom många områden som media, dans, film och spelutveckling. I studion bedrivs både utbildning och omfattande forskning.

De fyra fakulteterna heter:

Man lägger stor vikt på att förbereda studenterna på arbetsmarknadens ökade krav. Med en bra mix av relevanta kurser, den bästa utrustningen och en engagerad lärarkår gör man sitt yttersta för att göra studenterna väl rustade inför sina framtida karriärer. Universitetet har ett nära samarbete med näringslivet och många utbildningar har praktik som ett viktigt delmoment.

Deakin är Australiens största utbildningscenter med professionell utbildning. Kurserna är flexibla och ger ofta dig som student möjlighet att skräddarsy din utbildning så att den motsvarar dina förväntningar och mål. Deakin är också ett framstående forskningsuniversitet med internationellt anseende och har två gånger belönats med det prestigefulla priset University of the Year.

Stad

Melbourne är den största staden i Victoria, Australiens sydligaste delstat. Detta är en plats med stora kontraster där hav och strand övergår i bergslandskap med skog och slutligen öken. Melbourne med sin arkitektoniska elegans har länge ansetts som Australiens kulturella centrum och man kombinerar denna tradition med en avslappnad och modern livsstil.

Campus

Deakin har flera campus varav det största ligger i Melbourne. Det finns ytterligare två campus i Geelong och ett i Warnaambool som är starkt präglat av sin surfkultur. Ett utbrett intresse för sport i alla former hittar man överallt i denna region!

Deakin erbjuder boende på campus för alla internationella studenter men man kan även välja att bo utanför skolan. Det finns mängder av olika alternativ att välja bland och att hitta boende är inga större problem. Vid sökandet efter boende off-campus kan DUSA, Deakin University Student Association, vara till hjälp.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Melbourne m.fl.
Studenter: 34000
Internationella: 7000
Kursstart: Mars/juli/nov
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se