Studera utomlands

Curtin University

Curtin University

Därför ska du välja Curtin University

  • Rankat bland de 1 procent bästa i världen av the Academic Ranking of World Universities (ARWU)
  • Innovativt och globalt universitet
  • Erbjuder mer än 800 olika program inom bl.a. ekonomi, humaniora och naturvetenskap
  • Universitetet har goda kontakter med näringslivet
  • Modernt campus med fina faciliteter

Introduktion

Curtin University grundades i början av 1900-talet och är känt för sina utbildningar inom ekonomi, media, design, humaniora, teknologi och naturvetenskap. Universitetet investerar stora resurser i forskning och har ett mycket gott rykte i både Australien och övriga världen. Curtin ligger i miljonstaden Perth på Australiens västkust, vilket är ett område i stark tillväxt.

Studierna

Curtin är ett utpräglat forskningsuniversitet och har ett tätt samarbete med näringslivet där studierna är utformade på så vis så att de möter de förändringar som ständigt sker på arbetsmarknaden. Universitetets internationella fokus syns i samarbetet med flera internationella arbetsgivare framförallt i Asien. Magasinet Asiaweek har under de senaste åren utnämnt Curtin till Australiens ledande teknologisk universitet. I flera av programmen ingår praktik som en del av utbildningen.

Studierna på Curtin University är uppdelat inom följande områden:

Campus

Curtin University har ett stort campus omgivit av stora grönområden. På campus finns det mesta som en student kan tänkas behöva såsom barer, bokhandel, caféer, apotek, läkarmottagning, vägledningscentrum, boendeförmedling m.m.

Staden och boende

Curtin University ligger på den australiensiska västkusten, mellan miljonstaden Perth och kuststaden Freemantle. Perth är huvudstaden i delstaten Western Australia och räknas av många som den vackraste staden i landet. Här har studenterna kort väg till vackra stränder och fantastisk natur, samtidig som storstadens utbud av caféer, barer, restauranger och klubbar finns direkt runt hörnet.

Det är relativt billigt att leva och bo på den australiensiska västkusten. Du som student kan välja mellan universitets egna boendealternativ eller att hyra en en lägenhet eller att dela ett hus med andra studenter. Universitetets boendeförmedling hjälper gärna de internationella studenterna med att hitta ett boende som passar.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Perth
Studenter: 50000
Internationella: 16000
Kursstart: Feb/juli
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se