Studera utomlands

Bournemouth University

Bournemouth University

Därför ska du välja Bournemouth University

  • Top-15 rankade bland universitet i England av Times Higher Education (2019) gällande anställningsbarhet
  • Nyinvesteringar i studentfaciliteter och studieutrymmen
  • 91% av studenterna har hittat jobb eller fortsatt studera inom 6 månader efter avslutade studier vilket hör till det bästa i England
  • Goda kontakter med näringslivet och praktikmöjligheter på flertalet program
  • Mycket gott anseende för utbildningar inom turism, transport och resor liksom sports science, engineering samt media enligt The Guardian University Guide

Introduktion

Att studera på Bournemouth University är perfekt om för dig som önskar praktik som en del av din utbildning. Universitetet håller hög akademisk kvalitet samtidigt som stort fokus läggs på att förbereda studenterna för jobb efter avslutade studier. Detta visar sig inte minst av det faktum att de flesta av studenterna går direkt ut i arbetslivet efter avslutade studier. BU är också den enda skola i England som benämns som Centre for Excellence in Media Practice. Studenter med examen från National Centre for Computer Animation har också medverkat i filmer som Sagan om Ringen, Gladiator, Star Wars, Madagaskar och King Kong.

Universitetet har en tydlig framtidsvision och fortsätter kontinuerligt att utveckla nya initiativ och förbättra sina kurser och sin forskning. BU har genomgående hög standard på alla sina utbildningar och ett mycket gott anseende i såväl England som övriga världen. I nuläget har universitet ca 17 000 studenter varav 1500 är internationella studenter.

Studier

Bournemouth University inser betydelsen av ett tätt samarbete med näringslivet. På många av universitetets program är tredje året förlagt som praktik på välkända företag som BBC, BMW, British Airways, Hilton International och IBM. Detta är betydelsefullt när man senare ska konkurrera med andra akademiker om de bästa jobben.

I kvalitetsmätningar av studier i Storbritannien får BU genomgående toppbetyg. Detta gäller framförallt utbildningar inom: media och kommunikation, ekonomi och ledarskap, turism och service. Bournemouth University är också Englands första universitet som erbjuder kurser inom Heritage Conservation och Forensic Archeology, Studier.

Du kan läsa mer om programmen på de olika fakulteterna nedan:

Staden

Bournemouth har över 200 000 invånare och ligger på den engelska sydkusten endast ett par timmars tågresa från London. På grund av det milda klimatet och en 12 km lång sandstrand drar staden till sig över 5 miljoner turister årligen. Med ett stort kulturutbud, många restauranger och ett rikt nöjesliv har Bournemouth också blivit ett attraktivt ställe att studera på. En traditionell brittisk badort och samtidigt en livlig och blomstrande stad!

Campus

Bournemouth University har två campus, båda belägna i utkanten av stadens centrum. Huvudcampus heter Talbot och här erbjuds de flesta utbildningarna. Här hittar du bland annat; Faculty of Management, the Faculty of Media & Communication, the Faculty of Science & Technology, The Graduate School, SportBU, The Sir Michael Cobham Library.

På det mindre, Lansdowne Campus, finns fakulteten för Health & Social Care samt The Executive Business Centre, där studenterna på postgraduate nivå inom Faculty of Management laser. Det är också på Landsdowne som en majorietet av skolans boendealternativ återfinns.

Boende

Alla nya studenter både på undergraduate- samt postgraduatenivå garanteras boende på campus förutsatt att du ansökt före sista datum för ansökan och därefter accepterat din plats på skolan. Du kan också välja att hitta boende utanför campus eller som inneboende hos en engelsk familj.

Läs mer om de olika boendealternativen på campus

Unilet är privata alternativ som administreras av universitetet och är vanligen fullt möblerade hus med 4 till 6 sovrum.

Väljer du att söka privat boende som inte är kopplat till universitetet hittar du information här

Sport

Du som är sportintresserad hittar en mängd alternativ på Bournemouth University. SportBU erbjuder aktiviteter som täcker alla intressen och nivåer. Allt från medlemskap på gym till medverkan i skolans Varsity Programme som riktar sig till aktiva idrottare inom sporter som Cricket, Golf, Tennis och Volleyboll men även fotboll, basket, badminton m.fl. Alla Varsity lag medverkar i seriespel inom British Universities and Colleges Sports.

Transport

Tåg Snabbtåget från London tar till stationen i Bournemouth på under två timmar. Från stationen tar det inte mer än 5 minuter att promenera till Landsdowne campus medan du enklast tar dig till Talbot campus med buss eller taxi på ca 10 minuter.

Buss: Det finns ett flertal bussbolag som tar dig till och från busstationen i Bournemouth. Du hittar mer information om tider etc på Bournemouth Bus Station

Flyg: Flygplasten i Bournemouth ligger ca15 minuter utanför staden men det troliga är att du istället flyger till London. Från Heathrow tar det ca 1 timme och 45 min att köra med bil och från Gatwick ca 2 timmar. Det går bussar direkt till Bournemouth från både Heathrow och Gatwick alternativt tar du dig först in till London för att därifrån ta snabbtåget.

Kostnader

Kostnaden för att studera på  Bournemouth University ligger på 9 250 GBP per läsår för Bachelors. Till detta tillkommer levnadskostnader. Du kan söka studiemedel från CSN som i stort sett täcker alla dina utgifter men du måste själv göra en budget för att försäkra dig om att du klarar dig. Du bör räkna med att det krävs mellan 7500 – 8000 GBP per år för att täcka levnadskostnaderna.

Läs mer om övriga levnadskostnader i Bournemouth

Antagningskrav

Bournemouth University erbjuder en mängd olika program och välkomnar ansökningar från hela världen. Till skillnad från svenska universitet är det inte bara snittbetyget som avgör om du kommer in utan de ser också till motivation och andra färdigheter. Generellt sett har du mycket goda möjligheter att bli antagen om du har 15 eller bättre i snitt men även du med lägre betyg har chans om du kompletterar ansökan men ett starkt motivationsbrev och en bra referens.

Ansökningsprocessen

Kontakta Education Link om du vill veta mer om hur du ansöker eller fyll i frågeformuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Bournemouth
Studenter: 17000
Internationella: 1500
Kursstart: Sept
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se