Billy Blue College of Design

Därför ska du välja Billy Blue College of Design

  • Mycket bra rykte och hög andel studenter som erbjuds jobb efter studierna
  • Studenterna vinner regelbundet priser i olika designtävlingar
  • Praktik och arbetslivserfarenhet är en del av programmen
  • Prisbelönt campus
  • Inspirerande mix av studenter

Introduktion

Billy Blue College of Design är en av Australiens ledande designskolor och här finns ett stort utbud av kurser inom tre olika områden; Communication Design, Digital Media och Branding. Skolan ligger i hjärtat av stadsdelen North Sydney, ett spännande och livligt affärsdistrikt bara några minuter från centrala Sydney. Här erbjuder Billy Blue en inspirerande studiemiljö med modern utrustning och lokaler där det sjuder av kreativitet.

Profil

Skolan startades redan 1987 av konsultbyrån Billy Blue Creative, med plats för ett fåtal studenter som var tänkta att jobba för företaget. Idag har man vuxit till en framstående designskola med totalt ca 400 studenter, varav 180 är internationella. Studenterna håller en genomgående hög nivå och skolan har ett mycket gott rykte såväl nationellt som internationellt. Samtliga lärare är fortfarande aktiva i branschen.

Man har inriktat sig på tre områden inom design:

  • Branded Environment (“varumärkesspråk” – logotyp, färger, ljud, bilder, mönster, meddelanden, etc.)
  • Communication Design (grafisk design, reklam, annonser, paketering, typografi, etc.)
  • Digital Media (webb, DVD’s, digital animering, TV-spel, Flash, mobiltelefoni, etc.)

Efter två års studier uppnår man en Associate Degree. Skolan erbjuder därefter i samarbete med Swinburne University of Technology i Melbourne, ett tredje år för de studenter som vill få ut en Bachelor of Design.

Grundaren Ross Renwick har vunnit hundratals olika priser både nationellt och internationellt inom design, publishing och illustration mm. Skolan har fortfarande tät kontakt med konsultbyrån som resulterar i ständigt nytänkande i utbildningarna.

Läge

Skolan ligger i den trevliga stadsdelen North Sydney och delar där byggnad med flera andra skolor som tillhör samma utbildningskoncern. Designskolan upptar tre hela våningsplan med toppmoderna faciliteter och miljön är både kreativ och inspirerande. Trådlöst internet finns på hela skolområdet.

Något boende finns inte på campus, men skolan hjälper gärna till att hitta ett bra och passande alternativ. Det finns en restaurang i byggnaden där studenterna kan äta till rabatterade priser.

Funderar du över något? Fråga oss!