Studera utomlands

Studera i England i höst

Vill du studera i England i höst? Det är fortfarande möjligt att ansöka till våra samarbetsuniversitet i London, Southampton, Bournemouth och Hatfield. Ansökningarna utvärderas fortlöpande och det finns lediga platser på de flesta programmen.

Den sista officiella ansökningsdagen för att ansöka till ett universitet i England är den 30 juni. Du bör därför kontakta oss så snart som möjligt om du funderar på att ansöka. Efter den 30 juni är det också möjligt att ansöka då universiteten och UCAS öppnar för vad de kallar för ”clearing”. Vi rekommenderar dock att du ansöker i god tid för att ordna med allt praktiskt inför avresan och inte minst för att öka dina chanser att komma in på det universitet du vill.

Varför skall du välja England?

England som studiedestination har länge varit en favoriter bland svenska studenter. Det är inte så konstigt eftersom det finns många bra skäl till att studera i England. Här hittar du en lång tradition av universitetsstudier och ett brett urval av mycket bra universitet med ett varierat utbud av program. Studenter från hela världen söker sig till England och universiteten erbjuder en spännande och mångkulturell studiemiljö.

Fler studieplatser än i Sverige ger oftast ett lägre genomsnittligt intagskrav för många av programmen och ökar dina chanser att komma in på just ditt drömprogram. Att ha bra språkkunskaper i engelska är mycket attraktivt för många arbetsgivare. Som student i ett engelsktalande land kan du förbättra dina engelska färdigheter avsevärt, både i vardagligt tal och på en akademisk och professionell nivå.

England är också bara en kort flygtur från Sverige. Som utländsk student har du relativt kort väg hem och många får besök från vänner och familj under sina studier. Korta resesträckor på de brittiska öarna gör det också möjligt att utforska mer av England och övriga Storbritannien på helger och under loven.

Brexit – vad betyder det för svenska studenter i England?

Den största skillnaden är att du nu behöver ett studentvisum för att studera i England. Processen för att få visum är relativt enkel för svenska studenter som ansöker om studielån från CSN och som erbjuds en studieplats vid ett brittiskt universitet. Vi på Education Link hjälper dig med mer information om hur du ansöker om studentvisum.

Alla våra samarbetsuniversitet i England är godkända för studiestöd från CSN. Du kan därför studera på både kandidat- och magisternivå med fullt stöd från CSN. Som utlandsstudiestudent har du dessutom möjlighet att ansöka om extralån för studieavgifter, resekostnader och försäkring.

Vi erbjuder gratis studievägledning och hjälp under hela ansökningsprocessen

Vill du studera i England i höst och är osäker på vilket universitet du skall välja? Education Link hjälper dig att hitta den utbildning och det universitet som passar just dig. Vi guidar dig genom hela ansökningsprocessen och ser till att du får all information du behöver.

Ansökan skickar du till oss och vi går igenom den innan den vidaresänds till universitetet. Om du ansöker via oss blir ansökningsprocessen både enklare och snabbare och i de flesta fall behöver du inte betala en ansökningsavgift till universitetet. Med Education Link kan du känna dig trygg när du fattar ett av de viktigaste besluten i ditt liv.

Boka gratis studierådgivning!

Läs mer om våra samarbetsruniversitet!

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se