Studera utomlands

Söknadsprocessen och vår service

Söknadsprocessen och vår service

Vi samarbetar med ett 20-tal internationellt erkända universitet utomlands och erbjuder gratis studierådgivning och hjälp genom hela ansökningsprocessen. Söker du genom oss sparar du både tid och pengar.

Gör upp en plan

Tänk igenom vad och var du vill studera men även hur mycket du är beredd att investera i din utbildning.

Vår service: Din personliga studierådgivare

Kontakta oss så får du hjälp av någon av våra erfarna studierådgivare som kartlägger vad det finns för möjligheter för just dig. Professionell hjälp gör att du att lättare kan fatta ett väl genomtänkt beslut och vi guidar dig genom hela ansökningsprocessen.

Hitta en utbildning/universitet

Det finns tusentals universitet runtom i världen så det är viktigt att du väljer en utbildning/skola som passar dina önskemål och förväntningar.

Vår service: Rådgivning och lång erfarenhet av internationell utbildning

Vi erbjuder kvalificerad rådgivning om hur du väljer rätt universitet utomlands. Vi har detaljerad kunskap om våra samarbetsuniversitet och vi kan rekommendera universitet inom de flesta ämnesområden.

För att vi tillsammans ska finna en lämplig skola med passande utbildning får du prata med en studierådgivare som tillsammans med dig går igenom;

  • Din bakgrund så att de alternativ vi gemensamt kommer fram till passar just dig
  • Dina tidigare studieresultat och övriga meriter för att försäkra oss om att du har chans att komma in på utbildningen du är intresserad av
  • Dina ekonomiska ramar och dina möjligheter att bekosta utbildningen

Därefter får du förslag på lämpliga studiealternativ. Behöver du ytterligare stöd kan vi även sätta dig i kontakt med andra studenter som studerar eller har studerat utomlands.

Antagningskrav och prov

Utbildningarna på våra samarbetsuniversitet har olika antagningskrav. Förutom betyg måste man ibland klara skolans egna antagningsprov, eventuellt språktest, bifoga CV, personligt brev samt rekommendationsbrev.

Vår service: Förberedelse inför prov och ansökan

Vi har koll på vad som krävs för att ansöka till respektive universitet och ger dig råd kring hur du ska förbereda dig och var du kan göra eventuella antagningsprov eller språktest. Vi informerar också om viktiga datum som sista dag för ansökan och andra frister.

Tack vare våra samarbetsavtal med universiteten slipper du i många fall göra språktester som annars är obligatoriska alternativt kan vi hålla i skolornas egna tester.

Sammanställa ansökningsdokument

Dina ansökningsdokument måste eventuellt översättas till engelska eller något annat språk. Det är också viktigt att ha ett bra skrivet brev samt CV som ökar dina chanser att bli antagen.

Vår service: Översättning och hjälp med att skriva CV och brev

Vi hjälper dig med översättning av dina gymnasiebetyg till engelska och ger dig även råd och riktlinjer om hur du skriver ett bra personligt brev och sammanställer ett CV som sticker ut från mängden. Vi hjälper dig att fylla i ansökningshandlingarna och talar om vilka dokument som skall bifogas i ansökan.

Skicka ansökan

Innan ansökan behandlas av respektive universitetet måste samtliga begärda dokument bifogas, annars blir ansökan inte behandlad. Väntetiden för svar på ansökan är i regel inte alltför lång.

Vår service: VIP behandling

Tillsammans går vi igenom ansökningsprocessen steg för steg och med hjälp av våra checklistor får du en tydlig överblick över vilka dokument som skall bifogas i ansökan. Vi går igenom allt och kollar så att det ser bra ut innan ansökan skickas till universitetet

Vi har direktkontakt med universitetet och säkerställer att ansökan kommit fram och tar reda på när du kan väntas få besked. Om du ansöker du till något av våra partneruniversitet kan vi i de flesta fall ge dig besked inom 2-4 veckor med vissa undantag.

Antagningsbesked och praktiska detaljer

När du blir erbjuden en studieplats följer en rad praktiska detaljer som du måste ta tag i.

Vår service: Praktisk info och checklistor

Vi hjälper dig att tacka ja till din plats och förser dig med checklistor om CSN, visum, försäkring, resa, boende m.m. Dvs allt du behöver göra innan avresa.

Education Link tar inte ut någon avgift för att hjälpa dig med ansökan men vissa kostnader kan ändå tillkomma som t.ex.

  • Skolans egna ansökningsavgifter
  • Översättning av betyg (vi tar 350 kr för att översätta ditt slutbetyg till engelska)
  • Avgifter för legalisering av vissa dokument (Notarius Publicus)
  • Översättning av betyg till Italienska om du söker till Italien
  • Kostnader för studentvisum i t.ex. Australien och England