Marthine Huseby Simonsen

Ålder: 22 år
Kommer från: Våle, Norge
Skola: Griffith College Dublin
Studier: BA- Interior Architecture

Varför valde du att studera på Irland?
Jag besökte Irland för fem år sedan med familjen och jag föll pladask för Dublin

Varför valde du studier på Griffith College Dublin?
Jag gjorde praktik hos en inredningsarkitektfirma i Oslo och där var det någon som hade läst på Griffith College Dublin och pratade varmt om skolan. Dessutom berättade chefen att Griffith studenterna har mycket bra portfolios. Då blev jag säker på att det var på Griffith College Dublin jag ville studera.

Hur har studietiden varit så här långt?
Studietiden på Griffith College har varit otroligt spännande. Jag har lärt känna härliga människor, fått uppleva Dublin och Irland på flera sätt, lärt mig en massa inom inredningsarkitektur och fått känna på livet som internationell student. Det har varit massor att göra och jag har fått lära mig att vara vaken 24 h och att arbeta långa dagar men när man ser vad man får ut av det när uppgifterna är inlämnade är väl värt det.

Vad har varit den största utmaningen under studietiden?
Den största utmaningen till en början var att vänja sig vid skillnaderna i hur saker och ting fungerar i vardagen men också metoder och regler kring studierna. Men man kommer snabbt in i det under den första kursen. Den största utmaningen just nu är att skapa en framtidsplan som är realistisk att uppnå.

Skulle du rekommendera andra att studera på Griffith College Dublin?
Jag skulle absolut rekommendera alla att studera utomlands, bara gör det! Du kommer inte att ångra dig. Det finns så mycket att uppleva och att lära sig som inte kan liknas vid att studera i Norge. Griffith College är litet och mysigt college med duktiga lärare.

Tror du att har några fördelar med din utbildning från Griffith College Dublin?
Jag har hört många positiva reaktioner från andra studenter som läst inredningsarkitektur på Griffith. Så som jag ser det lär jag mig här helt andra metoder och sätt att tänka på vilket är en bra erfarenhet att ta med sig hem.

Har du haft praktik i din utbildning?
Jag har inte haft någon praktik!

Hur har det gått med ekonomin? Räcker pengarna från Lånekassan till?
Studiemedlet från Lånekassan räcker. Det är dock viktigt att tänka på att det går en hel del pengar till skolmaterial. Om man håller sin budget och inte spenderar pengarna på lockande shopping så går det bra.

Har du några råd till framtida studenter?
Se till att lära känna människor från hela världen, snacka en massa engelska och upplev Irland så fort du får chansen. Även om det är mycket att göra med skolan är det viktigt att unna sig lediga helger i Dublin och testa alla de härliga pubarna och uteställena. Hitta någonstans att bo nära skolan då man tillbringar en massa tid där. Öppna ett bankkonto så snart du kommer till Dublin då du behöver det i flera sammanhang.

Hur upplevde du servicen från Education Link?
Hjälpen från Education Link var mycket bra med snabba svar på mail. Det är bra att ha någon att fråga om saker när så mycket är nytt.