Studera utomlands

Besök på Solent University i Southampton

I början av februari besökte vi på Education Link Solent University i Southampton.

Det blev några intensiva dagar med många intressanta möten med lärare och studenter på skolan. Vi fick också en rundtur på campus för att se alla nya och fina faciliteter. Vi blev väldigt imponerade och studenterna har allt de behöver för att trivas. Det är också tydligt att lärarna brinner för sitt arbete. De uttrycker gång på gång hur mycket de värdesätter våra studenter och de klarar sig mycket bra både i och utanför skolan.

Johan, Nina Sverdvik (programansvarig för foto), Jesper och Patrick

Vi träffade flera av studenterna som började på Solent University i september 2023 och det var väldigt roligt eftersom alla var så nöjda med sina studier och livet i Southampton. På frågan om de skulle rekommendera andra att välja Solent svarade alla entydigt ja. Våra studenter påpekade att studierna är lite annorlunda än var de var vana vid från sina skolor hemma i Sverige, då man läser alla ämnen parallellt. Du förväntas också ta mer ansvar för dina studier och i början kanske du känner dig lite överväldigad, men det löser sig. Fler av studenterna har fått högre betyg än de förväntat sig och är det något du undrar över så erbjuder Solent mycket hjälp. En annan positiv sak, som studenterna nämnde, är att det är mycket samarbete mellan olika klasser när man arbetar med projekt, och det är något som lärarna också rekommenderar.

Vi fick lite tips från studenterna om hur det är att hitta boende i Southampton. De rekommenderade att du måste starta processen med att söka efter alternativ så tidigt som möjligt. Speciellt om du vill hitta något på den privata marknaden. De flesta av studenterna bor i Solent Halls of residence, som de tyckte var det mest prisvärda, men det var också 7 studenter som hade hittat ett hus tillsammans. Om du väljer att bo på campus rekommenderar vi att du i din ansökan anger att du vill bo med äldre studenter där det är lite lugnare.

Vill du komma i kontakt med våra studenter på plats, skicka bara ett meddelande till Education Link.

Är du intresserad av att studera vid Solent University är det bara att kontakta oss för att boka en tid för studievägledning här.

Vi ser fram emot att hjälpa dig!

Johan, Patrick och Jesper

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se