Vi hjälper dig med UCAS! Sista datum för ansökan närmar sig

Planerar du att studera på universitet i England till hösten 2018? Tänk på att sista datum för ansökan officiellt är redan den 15 januari 2018. Din ansökan skall registreras online och innehåller en hel del information så du bör komma igång med processen så snart som möjligt.

Education Link samarbetar med flertalet universitet

Vi samarbetar med ett 15-tal universitet i England där du kan hitta en mängd olika utbildningar och program. Hör av dig till oss och berätta vad du är intresserad av så hjälper vid dig att hitta ett bra alternativ.

Antalet utbildningsplatser är betydligt fler än i Sverige och det är inte bara är snittbetyget som avgör om du kommer in eller ej. Därför har du i regel bättre chanser att komma in på en utbildning i England jämfört med Sverige.

Ansökan registreras online

En ansökan till brittiska universitet måste registreras på www.ucas.com.  Vi vet av erfarenhet att det ofta uppstår frågetecken i samband med registreringen och att det är lätt att bli osäker på om det blir rätt eller ej. Education Link är certifierade ”ucas advisors” och vi har lång erfarenhet av att registrera ansökningar via UCAS och kan hjälpa dig med tips och råd kring ansökan. Vi tar inte betalt för denna service.

Kategorier som skall registreras i ansökan

  • Person- och kontaktuppgifter
  • Finansiering
  • Kursval
  • Arbetslivserfarenhet
  • Personligt motivationsbrev
  • Referens

De flesta behöver lite tid på sig att få till det personliga brevet och det gäller att fråga någon lämplig person att ställa upp som referens. Det vanligaste är att du frågar någon lärare som kan skriva en rekommendation på engelska på begäran.

Hör av dig till oss om du har några frågor kring UCAS ansökan eller varför inte boka studierådgivning.

Läs mer om studier i England