Världens bästa studentstäder

Melbourne, Sydney och London hamnar topp 5 bland världens bästa studentstäder enligt en ranking gjord av QS World University Rankings. Education Link samarbetar med flera intressanta universitet i dessa städer och du kan fortfarande ansöka för studiestart till hösten 2016.

Melbourne behåller sin andraplats från förra året, endast slagen av Paris. I Melbourne finns ett brett urval av universitet som lockar till sig studenter från hela världen. Staden med nästan 4 miljoner invånare är Australiens näst största stad och har lite av en europeisk prägel så det är lätt för oss skandinaver att trivas här. Melbourne är också känt som Australiens mecka för design, kultur och idrott. Med en härlig mix av människor, kultur, strand, hav och sol är det inte konstigt att Melbourne gång på gång utsetts till ”the most liveable city in the world”.

Sydney kom på en stark fjärde plats och för många är Sydney själv symbolen för Australien. De flesta som turistar i Australien gör ett besök i denna vackra stad. Sydney omtalas ofta som en av de vackraste och mest pulserande städerna i världen och den är också en av världens mest mångkulturella städer. Denna metropol har allt som en storstad kan bjuda på i form av kultur, kaféer, restauranger shopping och uteliv. I tillägg omges den en av nationalparker och har flera fantastiska stränder där Bondi Beach och Manly Beach är några av de mest kända.

På femte plats kom världsmetropolen London som med sina drygt 12 miljoner invånare erbjuder en fantastisk miljö för internationella studenter. Befolkningen utgörs av en spännande mix nationaliteter med olika kultur och religion och det pratas över 300 olika språk. Landets huvudstad har mycket en internationell karaktär och präglas av liv och rörelse och som underhållningsmetropol är den svårslagen men massor av attraktioner och events.

Vi samarbetar med följande universitet i några av världens bästa studentstäder.

Melbourne: RMIT University og Deakin University.

Sydney: ICMS, CATC Design School og Billy Blue College of Art and Design.

London: Regents University, GMS London, London Metropolitan University, samt University of Hertfordshire

Läs mer om rankingen och vilka kriterier QS har utgått från i rankingen.

Ta kontakt med oss om du vill ha mer information om studier utomlands eller boka gratis studierådgivning