Juridik (rättsvetenskap)

Education Link får in ett stort antal förfrågningar om att studera juridik utomlands och framförallt är det studenter som vill läsa delar av sin svenska utbildning utomlands som hör av sig till oss. Det finns även många som vill läsa en hel utbildning inom t.ex. internationell juridik utomlands med förhoppningen om att jobba internationellt i en stor organisation.

Juridik, eller rättsvetenskap, handlar om de rättsliga reglerna som finns i samhället, hur de har tillkommit, vad de innehåller samt hur de tillämpas. Enkelt sagt handlar det om hur lagar och regler tolkas och tillämpas i samhället. Lagar och regler styr i stort sett alla verksamheter och god kompetens inom rättsvetenskap är mycket efterfrågat vare sig det handlar om arbetsrätt, beskattningsrätt, familjerätt, miljörätt eller upphovsrätt. Med en gedigen juridikutbildning har man således goda förutsättningar att slå sig in på arbetsmarknaden.

Var noggrann med att välja den utbildning som bäst motsvarar dina önskemål sett till var du vill jobba i framtiden då de lagar och regler som studeras i olika länder kan skilja sig från det som studeras i Sverige.

Education Link har ett par riktigt namnkunniga universitet för dig som vill studera affärsjuridik, internationell juridik eller juridik utomlands.

Sök efter universitet och skolor som erbjuder dessa utbildningar