IT & Ingenjör

Det finns gott om ingenjörsutbildningar i utlandet och det är i regel ett väldigt bra val för dig som satsar på en utbildning som ger dig möjlighet att stanna i landet efter avslutad utbildning. Ingenjörsutbildningar passar troligen dig som är nyfiken på hur saker och ting är skapade och fungerar? Hur man bäst planerar och bygger framgångsrika lösningar och hållbara koncept?

Väljer du att studera ingenjörsvetenskap utomlands är vägarna många och du kan välja en mängd inriktningar som t ex. konstruktion, produktion, teknik, miljö. Generellt sett är Ingenjör en titel som beskriver en viss grad av tekniskt kunnande och ingenjörsvetenskap handlar om implementering av vetenskap på material, byggnationer, maskiner, olika system och processer för att förverkliga ett specifikt mål.

Att vara ingenjör är inte att ha ett specifikt yrke, som ingenjör kan du jobba med nästan vad som helst, var som helst i världen: från att vara med och bestämma hur nya produkter ska tillverkas och fungera så miljövänligt som möjligt, till att arbeta med inköp och träffa kunder.

Informationsteknologi utomlands är ett annat mycket populärt ämnesområde som lockar personer som vill jobba med data, multimedia, spelutveckling och webbdesign m.m. Just nu är också efterfrågan på IT-kunnig personal stor.
Education Link har ett par riktigt namnkunniga universitet för dig som vill studera byggingenjör, civilingenjör, el/dataingenjör, maskiningenjör, industriell ekonomi, IT & programmering, multimedia, spelutveckling eller webdesign utomlands.

Sök efter universitet och skolor som erbjuder dessa utbildningar