Hälsa & Idrott

Det är ingen hemlighet att det är populärt att studera medicin utomlands och studier inom hälsa och friskvård ligger definitivt i tiden eftersom vår vardagstillvaro ställer allt större krav på oss och det gäller att ta hand om sig själv och förebygga skador och sjukdom. Tycker du om att arbeta med människor och vill ha en praktisk utbildning är utbildningar inom hälsa och friskvård kanske det rätta för dig?

Utomlands är utbudet av utbildningar inom hälsa stort och förutom traditionell sjukvårdsutbildning som sjuksköterska kan du även läsa till t.ex. kiropraktor, sjukgymnast eller dietist. Även du som vill bli arbetsterapeut eller jobba med rekreation kan hitta en hel del utbildningar utomlands. Sports Management är också populärt utomlands liksom Sports & Exercise Science med möjligheter att bli personlig tränare som lockar många.

När det gäller läkar- och tandläkarutbildningar utomlands är möjligheterna att bli antagen betydligt större än i Sverige även för dig som inte har maximala snittpoäng. Ofta är det ett antagningsprov som avgör om du erbjuds en plats eller inte. För vissa vårdyrken krävs det en särskild legitimation för att kunna arbeta i Sverige. Mer information om detta hittar du på Socialstyrelsens hemsida. Vi har emellertid inte några konkreta alternativ inom medicin som vi rekommenderar.

Education Link har ett par riktigt namnkunniga universitet för dig som vill studera arbetsterapeut, dietist, farmakologi, hälsopromotion, idrott & träningslära, kiropraktor, läkare, sjukgymnast, sjuksköterska, sports management, tandläkare m.fl. utomlands

Sök efter universitet och skolor som erbjuder dessa utbildningar