Design, Konst, Mode

Education Link får otroligt många förfrågningar av studenter som vill läsa design eller konst utomlands. Den som gillar kreativt skapande hittar med lätthet något av intresse då utbudet av kurser och program på de utländska universiteten är betydligt större än i Sverige.

Själva begreppet design kan något luddigt definieras som ett arbetssätt för att utveckla medvetna och innovativa lösningar som tar hänsyn till funktionella och estetiska krav baserade i brukarens behov. Inom design återfinns en mängd olika inriktningar där modedesign, inredningsdesign samt grafisk design är några av de vanligaste.

Det är lätt att förstå den som lockas av att studera modedesign i Milano, inredningsdesign i Sydney eller grafisk design i London, eller varför inte Fashion Management i New York, det är ju på dessa destinationer det mesta händer. Inom konst finns också en mängd alternativ som målning, keramik, skulptur etc.

Du som söker en design- eller konstutbildning utomlands förväntas i många fall kunna uppvisa en portfolio eller arbetsproven men det finns också program utan krav på tidigare kunskaper. Då är det istället viktigare att uppvisa ett brinnande intresse och en vilja att skapa en portfolio.

Education Link har ett par riktigt namnkunniga universitet för dig som vill studera fashion business, fashion design, grafisk design, inredningsdesign, konstnärligt arbete, konstvetenskap samt produktdesign utomlands

Sök efter universitet och skolor som erbjuder dessa utbildningar