Utbildningar med fokus på hästsport, djur & natur

Vi har glädjen att presentera vår nya samarbetsskola i England; Sparsholt College som är ett av Storbritanniens ledande college för utbildningar inom hästsport, djur, natur och lantbruk.

Sparsholt College ligger på landsbygden ca 8 km (5 miles) väster om den historiska och vackra staden Winchester, som nyligen utsågs till den bästa staden i UK att bo i enligt Sunday Times Best Places To Live guide.

Sparsholt är en relativt liten skola med nischade utbildningar med inriktning på hästsport, djur, natur och lantbruk, både på yrkes- och universitetsnivå. Har du exempelvis läst naturbruksprogrammet på gymnasiet har du mycket goda chanser att bli antagen. Skolan har starka kopplingar till näringslivet inom respektive bransch vilket ger goda möjligheter till praktikplatser och assistens vid diverse arbetsprojekt.

Skolan har ett eget zoo på campus med 200 djurarter och över 1200 djur totalt. De har också fantastiska faciliteter för hästar och hästsport. Skolans stall har plats för 75 hästar och det finns en 60×23 meter stor inomhusarena och tre utomhusarenor i olika storlek varav en håller olympisk standard. Skolan äger också en massa land runt campus som utnyttjas för bete och terrängridning.

Sparsholt tar emot ansökningar från hela världen men till skillnad från de flesta svenska högskolor och universitet är det inte bara snittbetyget som avgör om du kommer in eller ej. Erfarenhet och motivation är också viktiga faktorer. Om du har gått ut gymnasiet med fullständigt slutbetyg och betyg mellan D och C eller bättre har du goda chanser att bli antagen. Även om du har lägre betyg så finns chansen om du kompletterar ansökan med ett bra motivationsbrev och en bra referens.

Annars är det viktigaste att du kan uppvisa ett brinnande intresse för det du vill studera och har du personlig erfarenhet av djur är det självklart ett stort plus.

Läs mer om Sparsholt College!

Ta kontakt med oss på Education Link om du har några frågor eller är sugen på att ansöka!