University of Hertfordshire är topp 10 i England

En årlig jobbundersökning i Storbritannien visar att 96,2% av studenterna på University of Hertfordshire antingen jobbar eller studerar vidare inom 6 månader efter avslutade studier. Detta placerar universitetet bland de tio bästa universiteten i England före erkända namn som University of Cambridge och University of Oxford.

Undersökningen är genomförd av UK’s Higher Education Statistics Agency (HESA) och mer än 500 skolor inom högre utbildning deltog. University of Hertfordshires resultat på 96.2% är en bit över genomsnittet i Storbritannien som ligger på 93,9% men och en fin ökning från året innan då resultatet hamnade på 95,2%.

Hertfordshire som ligger en bit utanför London har tidigare utsetts till Top New UK University och rankas bland de 4% bästa universiteten i världen enligt Times Higher Education. Universitetet är dessutom Storbritanniens främsta så kallade business-facing university vilket innebär att de ständigt utvecklar nya och kreativa studieprogram för studenter, lärare och forskare. Studierna på UH skall vara relevanta för företag och organisationer både nationellt och internationellt. Här läggs stor vikt på att studierna ska vara anpassade till dagens arbetsmarknad. Studiemiljön präglas av entreprenörskap och UH sätter alltid studenterna i centrum. Studenterna ska vid examen vara attraktiva jobbkandidater och undersökningen ovan visar också att en stor del av studenterna går direkt ut i relevanta jobb efter studierna.

Läs mer om University of Hertfordshire!

Kontakta oss om du har frågor eller boka en kostnadsfri studierådgivning