University of Worcester

Därför ska du studera på University of Worcester

  • Worcester är en av de 10 bästa städerna att bo, och leva på, i England
  • Ett av Englands snabbast växande universitet
  • Nominerat till “Times Higher Education University of the Year 2016
  • Relevanta och professionella program med inspirerande undervisning
  • Topp 20 i England för andelen nyexaminerade studenter som får jobb

Introduktion

Populära University of Worcester ligger i den charmiga staden Worcester i hjärtat av England. Universitetet har en lång tradition av att välkomna studenter från hela världen. På lite drygt tio år har antalet studenter som väljer att studera på University of Worcester mer än fördubblats, en tillväxt som är mycket högre än genomsnittet i övriga landet.

Universitetet har höga förväntningar både på studenter och anställda. Genom att kombinera mänskliga värden med sann professionalism är ambitionen att få alla ”att känna sig enastående” och att lyckas. Oavsett studenternas bakgrund erbjuder University of Worcester en aktiv, vänlig och stödjande miljö som skapar en dynamisk, ansvarsfull och högpresterande gemenskap. Trots närmare 11 000 studenter stoltserar universitetet med att varje person ska mötas som en unik individ och erbjudas bästa möjliga förutsättningar att uppnå sin fulla potential.

Studier

Idag är det viktigare än någonsin att studieprogrammen är relevanta. På University of Worcester kombineras hög akademisk kvalitet med starka länkar till näringsliv, sjukhus, skolor och andra kommunala och privata organisationer. Dessa kontakter skapar också exceptionella praktikmöjligheter för studenterna.

Du som väljer att studera på University of Worcester har en rad olika program på Bachelors- och Mastersnivå att välja mellan. Några av de program som har bäst anseende är lärarutbildningen, sport & hälsa, psykologi, sjuksköterska, biologi, historia. arkeologi, ledarskap och ekonomi.

Läs mer om de olika programmen på respektive fakultets hemsidor.

Staden

Worcester är en traditionell engelsk stad med ca 100 000 invånare som är känd för att vara en av de säkraste och tryggaste städerna i landet. År efter år rankas staden som en av de bästa i England att bo och leva i. Staden som utmärks av sin katedral erbjuder småstadscharm i kombination med storstadsinslag och har en spännande historia med ett färgsprakande kulturliv. Den kompakta stadskärnan längs floden Severns strand är fylld av caféer och barer, flotta butiker, museer, teatrar och andra kulturella begivenheter.

Campus

Universitetet har tre campus: St John’s Campus, City Campus and Severn Campus. De två första ligger endast 20 minuters promenad från varandra och mittemellan hittar du Severn campus. St. Johns är det äldsta campuset och också det största, de övriga två tillkom så sent som för 6 år sedan.

Universitetet gör stora investeringar i studentanpassade faciliteter och på City campus hittar du The Hive som är det prisbelönta biblioteket och på Severn ligger University Arena, som är Storbritanniens första inomhusarena speciellt framtagen för att passa rullstolsburna och andra funktionshindrade.

Boende

Att hitta ett bra boende är väsentligt för en positiv studentupplevelse. Väljer du att studera på University of Worcester är universitetets välkomnande studentboende en bra början. Som förstaårsstudent är du garanterad boende förutsatt att du ansökt i tid. Du kan välja mellan att bo i ett av över 1000 rum på campus eller i privata alternativ utanför campus. Allt beroende på dina önskemål, förutsättningar och budget.

Om du förbokat boende kan du också bli hämtad på flygplatsen i Birmingham eller på London, Heathrow dagarna innan skolstart.

Läs mer om boendet på University of Worcester

Sport

Förutom universitetets olika idrottslag har staden Worcester en lång historia av sport, allt från rugby och cricket till olika båttävlingar på floden. Studenterna utgör en väsentlig del i stadens idrottsengagemang så det finns gott om tillfällen att uppleva spännande idrottshändelser på plats. Basketlaget Worcester Wolves som spelar i den brittiska basketligan ägs av universitetet och studenterna väljer ofta att stödja lagets matcher som spelas i University Arena

Universitetet anser är att medverkan i sport, oavsett nivå, förbättrar studentupplevelsen dels fysiskt och intellektuellt men också på personlig nivå. Universitetet ser därmed idrottande som en mycket viktig del och erbjuder en mängd alternativ via fantastiska idrottsfaciliteter anpassade efter alla typer av sport oavsett nivå. Du som studerar idrott eller är med i en universitetsklubbarna hittar allt du kan önska för träning på högsta nivå men även du som har en mer avslappnad attityd till idrott och träning kan tillgodose dina behov.

Läs mer om sport på University of Worcester

Transport

Närmsta större flygplats är Birmingham Airport som ligger 40 min bort med bil. Flyger du hellre till London Heathrow är det ca 2 timmar med bil. Tågstationen Worcester Foregate Street ligger endast 15 minuters promenad från campus, alternativt tar du buss eller taxi.

Att ta sig runt i staden är enkelt och då staden är relativt liten tar du dig mellan campusen på endast 20 minuter till fots. Som student har du också möjlighet att låna cykel på campus via the University’s Cycle Loan Scheme.

Läs om hur du hittar till University of Worcester

Kostnader

  • Undergraduate 2017: £9,250 per år
  • Postgraduate 2017: från £5,150 per år
  • MBA 2017: från £9,000 per år

Du kan söka studiemedel från CSN för att studera på University of Worcester. Studiemedlet täcker i stort sett alla dina utgifter men vi rekommenderar att du själv gör en budget för att försäkra dig om att du klarar dig. Du bör räkna med att det krävs mellan 7500 – 8000 GBP per år för att täcka levnadskostnaderna utöver skolavgiften.

Studera på University of Worcester – Antagningskrav

Antagningskraven för att studera på University of Worcester varierar mellan de olika programmen. Universitet utgår i regel från de angivna UCAS poäng som anges för respektive program. De flesta programmen kräver ett snitt runt C (VG) på avgångsbetyget vilket motsvarar ca 112 UCAS points.

Du som har ett C eller bättre i engelskabetyg från gymnasiet uppfyller normalt sett engelskakraven alternativt uppvisar du minst 6.0 på ett engelskatest som IELTS.

Notera dock att vissa enskilda program kan kräva högre snittbetyg och högre engelskanivå. Utöver betyg så väger universitetet även in ditt motivationsbrev samt din referens i antagningsprocessen.

Studera på University of Worcester – Ansökningsprocess

Till skillnad mot Sverige där universiteten väntar in samtliga ansökningar för att jämföra snittbetyg innan du får ett besked, sker antagningsprocessen i England löpande. Ansökningar behandlas allt eftersom universitetet tagit emot dem och uppfyller du kraven på respektive utbildning erbjuds du en plats. Detta innebär att platserna fylls på allt eftersom så att ansöka i tid kan således löna sig.

Ansöker du till ett Bachelors program via UCAS är sista datum för ansökan officiellt den 15 januari för start i september samma år. MEN universitetet tar emot ansökningar så länge det finns platser kvar på programmen. Ansöker du till ett Mastersprogram kan du ansöka online direkt till universitetet. Oavsett vilket program du ansöker till hjälper vi på Education Link dig kostnadsfritt med processen.

Funderar du över något? Fråga oss!