Studera utomlands

University of Law

University of Law

Därför ska du välja University of Law

  • En av Englands äldsta utbildare inom juridik
  • Utbildar med ett praktiskt engagemang och samspel mellan lärare och studenter
  • Små klasser ger mer lärartid och tid för interaktion med andra studenter
  • Närheten till Londons centrala affärsdistrikt ger oanade karriärmöjligheter
  • ”Employability service” finns för att ge studenter information, råd, praktisk erfarenhet och kontakt med rätt personer som behövs för att lyckas i sin juridiska karriär

Introduktion

University of Law är en av Englands äldsta skolor med studier inom juridik. Universitetets ursprung går  ända bak till år 1876. Universitetet har ett mycket gott rykte och utbildar sina studenter till kommande juridiska stjärnskott. Skolan är också en internationellt erkänd expert inom rättsområdet och universitetets kurser fördjupar sig inom de viktigaste juridikområdena och ger en internationell överblick av juridik och rättsväsende.

Studera på University of Law

Vad som verkligen skiljer University of Law från andra universitet är att deras juridikstudenter utbildas i en realistisk och professionellt miljö. I denna miljö visas ett stort engagemang från lärarna. University of Law håller en ”öppen dörr policy”. Detta gör att du som student alltid är välkommen att besöka och fråga lärare om saker man söker svar på. Klasserna på universitetet är små vilket ger alla studenter möjlighet till att samarbeta med varandra. Studenterna får dessutom mer tid med läraren under lektionstid.

Skolans mångsidiga utbud av program är designade för att utbilda med ett varierat och konstruktivt inlärningssätt. Fokus sätts på att utveckla färdigheter inom problemlösning, argumentation och kritiskt tänkande. I tillägg är skolans utbildningar utformade för att förbereda studenter för de verkliga utmaningarna i arbetslivet. Majoriteten av handledarna är kvalificerade jurister där många av dem fortfarande arbetar med juridik vid sidan om läraryrket och där alla har omfattande praktisk erfarenhet som de kan förmedla till studenterna.

Några populära program att läsa på University of Law är:

Kandidatnivå:

LLB (Hons) Law with International Business

LLB (Hons) Law with Criminology

LLB (Hons) Law with Government and Politics

BA (Hons) Business Management

BA (Hons) Business Management with Law

BA (Hons) Business Management (Marketing)

Magisternivå:

MSC Strategic Business Management

MSC Leadership and HRM

MSC International Marketing

Graduate Diploma in Law

MSc Legal Technology

Campus

University of Law har flera campus runt om i England. Dessa ligger i Manchester, Nottingham och Leeds men det som lockar mest är nog deras campus i London. Oberoende av vilket av University of Law campus du än studerar på blir du automatiskt medlem i universitetets studentförening. Studentförening arrangerar aktiviteter, har klubbar, sport men också mycket annat. Vill du så kan du gå med i en studentförenings evenemangkommitté. Du kan då påverka innehållet i de aktiviteter föreningarna arrangerar. Där får du också möjlighet att lära känna ännu fler studenter än de du läser tillsammans med.

London

London i sig behöver väl egentligen ingen närmare presentation. En riktig storstadsmetropol med ett fantastiskt utbud av det mesta. Det är inte konstigt att den rankas som en av de bästa studentstäderna i världen.

London har ca 12 miljoner invånare och utgör en fantastisk studiemiljö. Stadens varierade befolkning är en spännande mix av nationaliteter, kulturer och religioner. Här talas över 300 språk och den internationella prägeln är påtaglig.

Englands huvudstad är full av liv och rörelse.  London är oslagbar som nöjesmetropol och sevärdheterna är många. Utbudet av konserter, musikaler, museer och gallerier är enormt.  I vart och vartannat hörn hittar man en pub och gatorna trafikeras av de karakteristiskt svarta taxibilarna och en och annan dubbeldäckare.

Boende

University of Law har en online-portal för alla studenter som de kallar för Lawstudentpad. Via den får du som student råd och hjälp med att välja boende som passar just dig. Även annan användbar information om saker att se och göra finns på Lawstudentpad.

University of Law har även reserverat boende för sina studenter genom några av Englands ledande uthyrare av studentboende. Detta för att se till så att du har en säker, bekväm plats under tiden du studerar vid University of Law. Genom att bo i boende som rekommenderas av University of Law får du även träffa studenter som studerar vid olika campus över hela staden, och inte bara de studenter som du går i skola med.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: London m.fl.
Studenter: 8000
Internationella:
Kursstart: Sept/jan (endast magisterstudier)
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se