Studera utomlands

University of Europe for Applied Sciences

University of Europe for Applied Sciences

Därför ska du välja University of Europe for Applied Sciences

  • Spännande studier i Tyskland med undervisning på engelska eller tyska
  • Attraktivt universitet där 93% av studenterna får jobb direkt efter avslutade studier
  • Innovativa studieprogram med moderna faciliteter
  • Samarbetar med stora aktörer i näringslivet och med välrenommerade kulturinstitutioner
  • Universitetet har campus centralt placerat i både Berlin och Hamburg

Introduktion

University of Applied Sciences Europe är ett nytt och spännande samarbetsuniversitet i Tyskland där du kan påbörja dina studier i september och i mars. Universitetet erbjuder innovativa och moderna program där de kombinerar det bästa från design, media, teknologi och entreprenörskap.

Med campus i Berlin, Hamburg, Iserlohn och Potsdam ger de sina studenter en unik inkörsport till arbetslivet oavsett om du skall jobba inom business, teknik, idrott, film, kommunikation eller design. Universitetet tillhandahåller en individanpassad och praktisk undervisning i en internationell studiemiljö. Lärarna, fakulteterna, nuvarande och tidigare studenter har vunnit en rad priser och utmärkelser inom bland annat design och media. Här kan du verkligen dra nytta av att studera i en miljö tillsammans med talanger från hela världen, utveckla nya idéer och nå din fulla potential.

Universitetet samarbetar tätt med relevanta branscher och som student har du möjlighet att skapa ett eget nätverk med framgångsrika företag och erkända kulturinstitutioner såsom Canon, GEO, Die Zeit, Altonaer Museum, Stern, Fab Lab Berlin, Center for Computer Games Research och 3D Innovation Center.

Studierna

University of Applied Sciences Europe erbjuder studier på bachelor- och masternivå. Dessa är indelade på tre olika fakulteter.

Art & Design

Bachelor

Master

Business, Sport & Psychology

Bachelor

Master

Tech & Software

Bachelor

Master

Städerna

Berlin

Med sina 3,6 miljoner invånare är Berlin Tysklands största stad. Staden är ett viktigt centrum för europeisk politik, kultur och vetenskap och här finner du några av världens bästa universitetet, museer, teatrar och orkestrar, samt tre operor. Denna multikulturella världsmetropol har invånare från över 180 nationer, och är en magnet för människor som lockas av en liberal livsstil och den konstnärliga friheten i staden. Berlin är berömt för sina festivaler, sitt uteliv, sin samtidsarkitektur och avantgardkonst. Att vara i Berlin betyder att vara där det händer. Här kan du dra nytta av det bästa och bli inspirerad till att designa och utveckla något helt nytt. Huvudstad, världsmetropol, knutpunkt i Central-Europa, kreativt centrum i Tyskland och mycket mycket mer. Berlin är en internationell magnet för kulturproducenter, grundare av företag och entreprenörer.

Hamburg

Hamburg är med sina 1,8 miljoner invånare Tysklands näst största stad. Staden är centrum för många internationella IT-byråer, kända förlag och världsberömda kreativa verksamheter. Detta gör metropolen vid Elbe till Tysklands mediastad nr. 1. Hamburg är en fantastisk destination för studier i media och design, och för en lyckad start på din karriär i ett av de många framgångsrika företagen inom den kreativa industrin. Stranden vid Elbe, Reeperbahn, trendiga Schanzenviertel och multikulturella Altona – Hamburg har inte bara ett stort spektrum av olika stadsdelar, det är också hemstad för människor från alla världens hörn. Hansastaden Hamburg har länge varit känt for sin öppenhet och internationella hållning – något som gör staden till den optimala grogrunden för kreativitet. Dessutom bjuder Hamburg på fina omgivningar med mycket vatten, gröna landskap och ett varierat kulturutbud som gör att du kan njuta av din fritid till fullo.

Potsdam

Potsdam har 178 100 invånare och är huvudstaden i delstaten Brandenburg. Staden gränsar till Berlins sydvästliga del och ingår i Berlins kollektivtrafik. Det är cirka 25 kilometer från Berlins centrum till Potsdam. Potsdam ligger i ett älv- och insjölandskap vid älven Havel. Detta är en historisk stad med stora parker, breda gator och många slott och praktbyggnader. Slotten och parkerna är med på UNESCOs världsarvslista. Potsdam är speciellt känt för den rika filmtraditionen. I stadsdelen Babelsberg i öst ligger Europas största filmstudio. Två internationella filmfestivaler arrangerar årligen i staden. Filmmuseum Potsdam och nöjesparken Filmpark Babelsberg drar till sig många besökare och turister. Staden har också flera museer för konst och historia, samt en teater. Här finns flera orkestrar, bland annat Tysklands enda professionella orkester för filmmusik.

Iserlohn

Iserlohn är en mellanstor stad i delstaten Nordrhein-Westfalen och har en befolkning på ca 95 000 invånare. Omkring 37 000 människor jobbar i Iserlohn fördelat på 6 500 företag. Staden har två universitet och det är ca 3 400 studenter som studerar i staden. Många nationaliteter är representerade och andelen internationella studenter utgör i genomsnitt 13% av det totala antalet studenter. Iserlohn räknas som ett internationellt erkänt ekonomiskt centrum för Syd-Westfalen. 150 globala och markedsledande företag är baserade i staden. De flesta företagen i Iserlohn tillhör den professionella, tekniska och vetenskapliga tjänstesektorn eller är en del av bilindustrin. Iserlohn er därför en ideal plats för studier inom business och teknologi. Detta är också en historisk stad med en varierande arkitektur, alltifrån gotik till det barock och Pancratius-kyrkan är daterad ända tillbaka till år 985.

Campus

University of Applied Sciences Europe har campus i Berlin, Hamburg, Iserlohn och Potsdam (Innovation Hub).

Campus Berlin

Campus Berlin är en mötesplats för kreativa sinnen och skapande händer, där studenter och lärare från många olika länder och discipliner – ekonomi, konst och kultur – träffas och lär av varandra. Här blomstrar kreativiteten och du kommer garanterat att få den inspiration du behöver för att realisera dina egna drömmar och visioner. Campuset ligger mellan Potsdamer Platz och Anhalter Bahnhof, i ”in” -distriktet i Kreuzberg, och ligger väl placerat för att du dagligen skall kunna ta del och njuta av livet i storstaden Berlin.

Idéutveckling, teckning, skissering och programmering utspritt över hela 7000 kvadratmeter. Alla studenter har tillgång till skolans stora foto-, radio-, green screen- och animationsstudior, samt ett laboratorium. Utrymmen för kreativa projekt finns tillgängliga för studenterna på campus. I tillägg finns det en stor uteplats, cafeteria, bibliotek, auditorium och flera studieområden.

Campus Hamburg

University of Applied Sciences Europe campus i Hamburg ligger mitt i Altonas kreativa scen och bara en kort promenad från stranden vid floden Elbe. Campuset består av en enastående historisk byggnad och kan samtidigt skryta med att ha moderna faciliteter med den nyaste teknologin. Universitetet ligger vid ingångsporten till Hansastadens breda utbud av byråer, agenturer och förlag. Campuset ligger i direkt anslutning till centralstationen Altona, där det är lätt att ta buss, stadståg, regionaltåg, fjärrtåg eller cykel. Utanför finner du ett stort utbud av mysiga caféer, butiker och restauranter med bra priser.

Potsdam (Innovation Hub)

Potsdam campus ligger centralt i Potsdam och bara 25 minuter med tåg från Berlin. Potsdam blev 2017 valt som ett av de 12 digitala «hubbarna» i Tyskland. Här finns flera världsledande företag inom innovation som SAP Innovation Center Network, Oracle och Volkswagen Group Future Center Europe med designers, programutvecklare och IT-experter som jobbar med morgondagens mobilitet. Universitetet har fokus på att teknologi, data och design genomsyrar den moderna utformningen av campusbyggnaden och dess interiör. Studenterna drar här nytta av geografisk närhet till internationella  företag och till en atmosfär som främjar kreativt tänkande och kreativa idéer. Internationellt samarbete har stor prioritet på Innovation Hub, och därför har alla studierna här engelska som undervisningsspråk.

Campus Iserlohn

På campuset i Iserlohn ges undervisning i en vänlig atmosfär. Förhållandet mellan lärarna och eleverna bygger på tillit där initiativ, ansvarskänsla och oberoende uppmuntras. Detta skapar en optimal miljö för att studenterna skall prestera och nå sin fulla potential.  Omgivningarna gör detta campuset till en ideal plats for utbyte – regionalt, nationellt och internationellt. Campuset ligger i en vacker miljö precis vid stranden till Seilersee. Det fina landskapet och omgivningarna inbjuder till att slappna av mellan föreläsningarna. I tillägg till utomhusträning och rekreationsmöjligheter, ligger det ett ridstall, en skjutbana och ett gym i närheten av campus.

Boende

Universitetet har inget eget studentboende på campusen i Berlin, Hamburg eller Portsdam, men som student får du hjälp med att finna en lämplig bostad. Många studenter hittar sitt boende via wg-gesucht.de. Här kan du själv lägga upp din profil som sökande, och sen klicka dig in på andra som erbjuder lediga rum. Det är många om budet, så ett bra tips är att söka på flera rum samtidigt. På campusområdet i Iserlohn har universitetets studenter tillgång till 80 ljusa och fina studentrum med bad, kokvrå och internettillgång.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Berlin , Hamburg, Iserlohn och Potsdam
Studenter: 3500
Internationella: 900
Kursstart: Sept/mars
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se