Studera utomlands

University of Derby

University of Derby

Därför ska du välja att studera på University of Derby

  • Hög anställningsbarhet efter avslutad studier
  • Rankat bland de 50 bästa universiteten i UK enligt The Guardian Guide 2020
  • Massor av spännande program, både på Bachelors- och Mastersnivå
  • Kursstarter både i januari och september
  • Goda kontakter med näringslivet, exempelvis Rolls Royce, Bombardier och Toyota

Introduktion

Med ett gott rykte om näringslivsanpassade utbildningar erbjuder University of Derby (UoD) sina studenter enastående möjligheter att få praktik parallellt med studierna. När du väljer att studera på University of Derby ger du dig själv fördelar gentemot andra studenter tack vare topprankade faciliteter och program som är utformade för att du skall få jobb. Därför är det inte förvånande att 96.9 % av studenterna som tar examen har fått jobb eller studerar vidare inom 6 månader efter examen.

Multikulturella Derby är känt för teknik och innovation och huserar en rad olika industrier inklusive flertalet globala företag som Rolls Royce, Toyota och Bombardier. Derby erbjuder en spännande miljö både för inlärning och att uppleva studentliv och studenterna har gott om möjligheter till arbetslivserfarenhet genom praktik och extrajobb.

University of Derby eftersträvar att erbjuda stimulerande och utmanande program som utvecklar studenternas färdigheter. Flertalet av programmen ger studenterna chansen till ett års praktik/arbete. Studenterna har möjlighet att jobba för högt ansedda organisationer som IBM, Microsoft och Boots m.fl. vilket innebär att de tar sin examen med de nödvändiga förmågor som krävs, värdefulla kontakter med näringslivet och ett välfyllt CV. Studera på University of Derby och du ”får en upplevelse som förbereder dig för ett liv fyllt av prestationer.”

Studier

Väljer du att studera på University of Derby har du en mängd olika program inom en rad olika ämnesområden att välja på, både på Bachelors- och Mastersnivå. Flertalet program hamnar högt på rankingen enligt The Guardian League Table 2017. Några av de högst rankade är; mode & textil (3), hospitality, event management och turism (6), filmproduktion & fotografi (9), journalism & PR (10), lärarutbildning (16), juridik (19), kriminologi (20), sport & idrottsvetenskap (20), vård & hälsa (21), maskiningenjör (21) och konst (21). Andra ämnen som grafisk design, geografi och mode har hela 100 % andel nöjda studenter.

Du kan läsa mer om program och utbildningar på de olika fakulteterna nedan.

College of Arts, Humanities and Education

College of Business, Law and Social Sciences

College of Science and Engineering

School of Allied Health and Social Care

Staden

Derby

Derby är en stad som ligger i mitten av England med drygt 250 000 Invånare. Utbudet är stort och det finns något för alla, oavsett om du är en person som gillar att chilla och ta det lugnt eller en person som söker adrenalinkickar. Även kulturälskare, party- och nattlivsmänniskor, sportfantaster och musikälskare kan finna sitt lystmäte.

Utbudet av actionfyllda aktiviteter är väl utbrett och du kan ägna dig åt bilsport, paintball, vattensport m.m. Cykelsporten är populär och på Alvaston Park finns en av landets bästa BMX banor och på Derby Arena finns en inomhusvelodrom.

Derby Museum and Art Gallery är perfekt för att hänga en regnig dag med massor av historiska samlingar. På Derby Quad finns alltid något för den kultursökande och är det mat och dryck som lockar finns det massvis av restauranger och kaféer. Bondens marknad återkommer regelbundet för att inte tala om live musik. I Derby finna alla möjligheter att se alla de stora etablerade banden men också de gömda inte ännu upptäckta talangerna.

Parkerna Markeaton, Darley och Allestree ligger samtliga i närheten av campus och erbjuder öppna grönområden där du kan slappa. Derbion är shoppingcentrat med över 190 butiker som stillar shoppingsuget. Föredrar du alternativa butiker och vintage tar du hellre en titt på The Cathedral Quarter med kullersten och en vänlig historisk miljö.

Nattlivet går inte av för hackor och du kan givetvis söka dig till de studentanpassade klubbarna på och I närheten campus men hittar även ett brett utbud i staden. Oavsett vad du väljer ligger allt på gångavstånd från studentboendet i ”Halls”.

Läs mer om Derby

Campus

Universitetet har två campus; Derby och Chesterfield. De flesta programmen erbjuds i Derby som ligger i East Midlands i närheten av städer som Nottingham och Birmingham. I Chesterfield sker undervisningen för program inom vård och hälsa.

Boende

Du som ska studera på University of Derby kan välja mellan 8 halls of residences i Derby. Du kan även välja att istället bo i något av de av universitetet godkända privata alternativen. På ”halls” erbjuds studenterna 24 h säkerhet, alla kostnader för el och värme etc. inkluderade, allmänna utrymmen med biljardbord och TV, tvättmöjligheter, cykelförvaring och parkering. Priserna för boendet på Halls varierar mellan 115 – 160GBP per vecka och privat boende ligger på mellan 55 – 160 GBP per vecka.

Läs mer om boendet

Sport

Universitetets anseende inom sport har ökat markant de senaste åren och det påkostade Sports Centre öppnade så sent som september 2015. Direkt vid ankomst till campus noterar du den moderna sportanläggningen men fotbollsplanerna utanför. Där kan studenterna ta del av toppmoderna lokaler med sporthall, gym, spinning studior, badmintonbanor, klättervägg, squashbanor, löparbanor för sprint m.m.

Studentkåren (Union of students) är ansvariga för sportaktiviteterna och studenterna har möjlighet att gå med i lag för att möta andra universitetslag eller bara för ta chansen att få röra på sig, oavsett förmåga och tidigare erfarenhet. För den som vill tävla på lite högre nivå ställer universitetet upp med 48 olika lag fördelat på 16 sporter i den brittiska universitetsligan.

Transport

Det är relativt lätt att ta sig till universitet. East Midlands är närmsta flygplats för studenter som ska till Derby men för skandinaver är det i regel smidigast (och billigast) att flyga till London och därefter ta tåget på mindre än 2 timmar till Derby. Det är också smidigt att flyga till Birmingham och därefter ta tåget till Derby.

I Derby har universitet en ”Unibus” som trafikerar flertalet olika rutter som gör det smidigt för studenterna att ta sig mellan universitetets olika faciliteter och studentboende etc.

Läs mer om Unibus

Kostnader

Undergraduate 2020/2021 – 9 250 GBP per år
Postgraduate 2020/2021 – 14 700 GBP per år
MBA 2020/2021 – 15 450 GBP

Du har möjlighet att söka studiemedel från CSN som i stort sett täcker alla dina skolavgifter och levnadskostnader etc. men vi rekommenderar att du gör en budget för att försäkra dig om att du klarar dig. Du bör räkna med att det krävs mellan 7 500 – 8 000 GBP per år för att täcka levnadskostnaderna.

Antagningskrav

Antagningskraven varierar mellan de olika programmen så universitet rekommenderar att du kollar de angivna UCAS poängen för respektive program. Nedan hittar du som funderar på att studera på University of Derby en vägledning för hur de jämför UCAS poäng med svenska betyg. Utöver betygen så väger universitetet även in ditt motivationsbrev samt din referens i antagningsprocessen.

  • 104 UCAS points – average grade of C
  • 112 UCAS points – average grade of C
  • 120 UCAS points – average grade of B
  • 128 UCAS points – average grade of B

Du som har ett B eller bättre i Engelskabetyg behöver inte göra något engelsktest som exempelvis IELTS. I annat fall vill de att du uppvisar ett resultat på 6.0/6.5 på IELTS www.ielts.org.

Ansökningsprocessen

Till skillnad mot Sverige där universiteten väntar in samtliga ansökningar för att jämföra snittbetyg innan du får ett besked, sker antagningsprocessen i England löpande. Ansökningar behandlas allt eftersom universitetet tagit emot dem och uppfyller du grundkraven på respektive utbildning erbjuds du en plats. Detta innebär att platserna fylls på allt eftersom så att ansöka i tid kan således löna sig.

Ansöker du till ett Bachelors program via UCAS är sista datum för ansökan officiellt den 15 januari för start i september samma år. MEN universitetet tar emot ansökningar så länge det finns platser kvar på programmen. Ansöker du till ett Mastersprogram kan du även ansöka online direkt till universitetet. Oavsett vilket program du ansöker till hjälper vi dig kostnadsfritt med processen.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Derby, Buxton, Chesterfield
Studenter: 34000
Internationella: 1500
Kursstart: Sept/jan
Mer info: Skolans hemsida

Intervju

Ingeborg Nevland Gilje

BA (hons) Interior Design

Jeg anbefaler sterkt å studere i utlandet. Du lærer språket mer og lærer mer om kulturen. Du blir kjent med nye kulturer gjennom andre studenter.

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se