Deakin University

Därför ska du välja Deakin University

  • Brett utbud av kurser och program
  • Flera campus att välja på
  • Melbourne anses som en av världens bästa städer att leva i
  • Starka band med arbetsgivarna
  • Program utvecklas för att matcha arbetsmarknadens behov

Introduktion

Studera på Deakin University (Deakin) som är ett av Australiens yngre och mest nytänkande universitet. Det är också ett av Australiens största universitet med ett flertal campus i och kring Melbourne. Deakin är känt för sin utmärkta undervisning och sitt flexibla kursutbud. Man håller genomgående hög kvalitet och har fått många fina utmärkelser genom åren.

Profil

Deakin erbjuder ett stort utbud av kurser inom vitt skilda områden. De fyra fakulteterna heter: ”Arts & Education”, “Business & Law”, ”Health, Medicine, Nursing & Behavioural Sciences” och “Science & Technology”. Till universitetet hör också en rad olika institut och forskningscentra. Deakins populära ”Motion Lab” är en supermodern anläggning som används inom många områden, t ex media, dans, film och spelutveckling. I studion bedrivs både utbildning och omfattande forskning.

Man lägger stor vikt på att förbereda studenterna på arbetsmarknadens ökade krav. Med en bra mix av relevanta kurser, den bästa utrustningen och en engagerad lärarkår gör man sitt yttersta för att göra studenterna väl rustade inför sina framtida karriärer. Universitetet har ett nära samarbete med näringslivet och många utbildningar har praktik som ett viktigt delmoment.

Deakin är Australiens största utbildningscenter med professionell affärsmässig utbildning. Kurserna är flexibla och ger ofta dig som student möjlighet att skräddarsy din utbildning så att den motsvarar dina förväntningar och mål. Deakin är också ett framstående forskningsuniversitet med internationellt anseende och är det enda i landet som två gånger har belönats med det prestigefulla priset University of the Year.

Stad

Melbourne är den största staden i Victoria, Australiens sydligaste delstat. Detta är en plats med stora kontraster; hav och strand övergår i bergslandskap med skog och slutligen öken. Melbourne med sin arkitektoniska elegans har länge ansetts som Australiens kulturella centrum, men man kombinerar denna tradition med en avslappnad och modern livsstil.

Förutom i Melbournes trevliga förort Burwood, har Deakin också campus i den något mindre hamnstaden Geelong samt i samhället Warrnambool, som är starkt präglat av sin surfkultur. Ett utbrett intresse för sport i alla former hittar man överallt i denna region!

Filmen om Melbourne nedan är inspelad av en av studenterna på Deakin.

Campus

Deakin har flera campus varav det största ligger i Melbounre. Det finns ytterligare två campus i Geelong samt ett i Warnaambool.

Deakin erbjuder boende på campus för alla internationella studenter, men man kan även välja att bo utanför skolan. Det finns mängder av olika alternativ att välja bland och att hitta boende är inga större problem. Vid sökandet efter boende off-campus kan DUSA, Deakin University Student Association, vara till hjälp.

 

Nyheter

Deakin University – världsbäst inom idrott och näringslära

School of Exercise and Nutrition Sciences på Deakin University i Melbourne är rankat i topp enligt prestigefyllda Academic Ranking of World Universities (ARWU). Om du är intresserad av att studera idrott, hälsa och näringslära på ett av världens bästa universitet hjälper vi dig gärna med ansökan. Rankingen tar fasta både på den akademiska kvaliteten på […]

Stipendium för studiestart i November

Påbörja dina studier på Deakin University i november och ha chans till stipendium på upp till 2500 AUD.

Funderar du över något? Fråga oss!