RMIT University

Därför ska du välja RMIT University

  • Ett av Australiens största universitet med ett mycket stort utbud av kurser och program
  • Har mycket gott anseende inom arkitektur och design
  • Reklamutbildning som rankas topp 5 i världen
  • Melbourne har utsetts till ”most livable city” ett flertal gånger
  • Erbjuder ”pathway programs”, t.ex. Diploma som är lättare att komma in på

Introduktion

RMIT University (RMIT) grundades redan 1887 och är ett av Australiens äldsta, största och mest kända universitet. Utbildningsprogrammen har utvecklats i nära samarbete med näringslivet och RMIT satsar stora resurser på att kombinera sina kurser med praktik. Detta för att garantera att studenterna blir utrustade med de kunskaper och färdigheter som dagens arbetsgivare eftertraktar. RMIT är också ett framstående forskningsuniversitet.

Profil

Universitetets närmare 500 program sorteras under tre fakulteter; ”Business”, ”Design & Social Context” samt ”Science, Engineering & Health ”. Det finns ett imponerande utbud av program och kurser och här kan man hitta det mesta. Speciellt känd och framgångsrik är designfakulteten.

Idag är nästan en tredjedel av studenterna internationella och det finns mer än 100 nationaliteter på skolan. RMIT har ett stort internationellt fokus och strävar efter att förbereda studenter inför framtidens alltmer globaliserade arbetsmarknad. Man samarbetar med ca 200 institutioner över hela världen och detta innebär att svenskar som studerar på RMIT ibland har möjligheten att få studera i ytterligare ett land.

Läge och boende

RMIT har sitt huvudcampus i centrala Melbourne. Med tre miljoner invånare är staden Australiens näst största. Det finns en uppfattning om att Melbourne har en europeisk prägel och att det är lätt för oss skandinaver att trivas här.

Surfkulturen är stor i Melbourne och industrins främsta varumärken har sina säten vid kusten utanför staden. Här arrangeras många tävlingar och events vid några av världens bästa surfstränder. Är man inte intresserad av vågornas krafter kan man i stället bege sig till området St Kilda. Här råder en äkta ”city beach”-atmosfär och längs strandpromenaden ligger restaurangerna och barerna tätt. Med en härlig mix av människor, kultur, strand, hav och sol är det inte så konstigt att Melbourne gång på gång utsetts till ”the most liveable city in the world”.

RMIT har inget boende på campus. Däremot finns ett Accommodation-office som assisterar studenter vid sökandet efter bostad. Det finns mängder av olika alternativ att välja mellan och att hitta boende är inga större problem. Boendekostnader i Melbourne varierar beroende på hur man väljer att bo.

Video

Nyheter

Master på RMIT University i Australien

Har du redan en kandidatexamen och vill bygga på din utbildning med en master? RMIT University i Melbourne har spännande masterutbildningar inom en rad olika områden såsom miljö och hållbar utveckling, modedesign, spelutveckling och ekonomi.

Australiska universitet klättrar på rankingen

James Cook University och RMIT University – som är våra samarbetsuniversitet i Australien – är enligt QS university bland de 50 bästa unga universiteten i världen.

Funderar du över något? Fråga oss!