Studera utomlands

Regent’s University London

Regent’s University London

Därför ska du välja att studera på Regent’s University London

  • Fantastiskt läge med campus i Regent’s Park i centrala London
  • Avgångsstudenterna är attraktiva på arbetsmarknaden och erbjuds löner över snittet
  • Undervisningen sker i små klasser som ger goda kontakter mellan lärare och studenter.
  • Internationell prägel på skolan med studenter från över 140 länder
  • Goda möjligheter till utbytesstudier

Introduktion

Studera på Regent’s University London om du vill ha en unik utbildning med goda förutsättningar att få jobb. Campuset ligger i vackra Regent’s Park i centrala London, en miljö som inspirerar de flesta. Universitetet har en internationell prägel med studenter från hela världen. Stor vikt läggs på att applicera praktik till den akademiska inlärningen. Genom att arbeta nära det internationella näringslivet säkerställer skolan att programmen avspeglar den senaste utvecklingen i branschen. Tack vare universitetets stora kontaktnät tar flertalet av studenterna chansen att studera utomlands som en del av sitt program. Detta ger studenterna ytterligare möjligheter att internationalisera sin utbildning.

Totalt läser 4500 studenter från mer än 140 länder på universitetet. Studenterna erbjuds således fantastiska möjligheter att skapa internationella kontakter och bygga nätverk som få andra universitet kan matcha. Den högkvalitativa och globala undervisningsmiljön skapar medvetna och professionella studenter vilket gör dem attraktiva på arbetsmarknaden.

Studier

Väljer du att studera på Regent’s University London kan du välja mellan utbildningar inom en rad olika områden. Regent’s erbjuder exempelvis business, ledarskap, psykologi, drama, film, media, sociologi, mode och design. Välj mellan allt från introduktionskurser (basår) till Bachelors degrees eller Masters degrees men det finns även forskarutbildning. Det som är lite unikt är att Regent’s kan erbjuda utbildningar av både brittisk samt amerikansk karaktär beroende på vad du vill göra och vad som passar dig.

Läs om programmen på undergraduate nivå

Läs om programmen på postgraduate nivå

London

London i sig behöver väl egentligen ingen närmare presentation. En riktig storstadsmetropol med ett fantastiskt utbud av det mesta. Det är inte konstigt att den rankas som en av de bästa studentstäderna i världen.

London har ca 12 miljoner invånare och utgör en fantastisk studiemiljö. Stadens varierade befolkning är en spännande mix av nationaliteter, kulturer och religioner. Här talas över 300 språk och den internationella prägeln är påtaglig.

Englands huvudstad är full av liv och rörelse.  London är oslagbar som nöjesmetropol och sevärdheterna är många. Utbudet av konserter, musikaler, museer och gallerier är enormt.  I vart och vartannat hörn hittar man en pub och gatorna trafikeras av de karakteristiskt svarta taxibilarna och en och annan dubbeldäckare.

Campus

Regent’s University London ligger vackert inbäddat i Regent’s Park i centrala London. Bara ett stenkast från skolan väntar huvudstadens ofattbara utbud av mat, kultur, shopping, nöjen och annat. London är en underbar stad och helt klart en inspirerande omgivning för karriärsugna studenter.

På campus hittar du förutom bibliotek, IT-center och andra nödvändigheter, en trevlig studentpub samt moderna idrottsanläggningar. Det finns ett helt team av personal som erbjuder studenterna information, tips och råd för att de skall kunna fatta rätt beslut inför framtiden. Det arrangeras även workshops och andra events för att studenterna skall komma i kontakt med arbetsgivare.

En kort promenad från Regent’s Park hittar du Marylebone campus. Det ligger i ett historiskt område med butiker, caféer och designbutiker som återspeglar det hantverksområde som det en gång var. På Marylebone campus finns utbildningarna inom mode och design.

London utgör definitivt en del av klassrummet på Regent’s University. Oavsett om du planerar att studera business eller design kommer du inse att Londons kultur och handel utgör en viktig del av upplevelsen.

Boende

Ska du studera på Regent’s University kan du välja boende antingen på eller utanför campus. Skolans “Halls of Residence” ligger mitt i det gröna Regent’s Park med utsikt över trädgårdarna, sjön och den omgivande parken. Du kan välja mellan enkel-, dubbel eller trippelrum, de flesta med delat badrum och kök. Antalet boendealternativ på campus är emellertid begränsat så ansök tidigt. Vill du hellre bo utanför campus bistår skolan med tips och råd.

Läs mer om boendet

Sport

Studenterna uppmuntras att leva ett aktivt och hälsosamt liv och kan välja mellan en rad olika idrottsaktiviteter på campus. Välj mellan olika lagsporter, bollsport eller träningspass inom yoga, Pilates, Zumba, boxercise, body pump och löpning med flera.

Du som vill satsa lite mer och vill representera Regent’s i tävlingar och matcher mot andra universitet kan välja på fotboll, basket och polo.

Läs mer om sport och träning på Regent’s University London

Transport

Eftersom Regent’s ligger i centrala London är tunnelbanan att rekommendera för att ta sig till campus. Närmsta tunnelbanestation är Baker Street från vilken det tar ca 10 minuter att promenera till campus.

Från Heathrow Airport tar du tåget Heathrow Express till Paddington station och därefter tunnelbana från Paddington till Baker Street. Total restid ungefär 35 minuter.

Från Gatwick Airport tar du tåget Gatwick Express till Victoria station och därefter tunnelbana från Victoria till Baker Street. Total restid ungefär 60 minuter

Läs mer om hur du hittar till Regent’s University London

Kostnader

Kostnaden för att studera på Regent’s University ligger mellan 18 000 och 21 000 GBP per läsår för en Bachelor (2020/21). Till detta tillkommer levnadskostnader. Du kan söka studiemedel från CSN som täcker delar av kostnaderna men du måste vara beredd på att också hitta andra sätt att finanserna din studietid.

Antagningskrav

Antagningskraven för att studera på Regent’s University baseras till skillnad från svenska universitet inte bara på snittbetyget. Universitetet ser också till motivation och andra färdigheter. Grundkravet brukar vara att du skall ha en avslutad gymnasieutbildning med ett betygssnitt runt 15 (C/VG).

Du skall även kunna uppvisa goda engelskkunskaper. Ett C i Engelska 5, 6 och 7 är tillräckligt, i annat fall är det 6,0 på IELTS som gäller men det finns också möjlighet att göra Regent’s egna test som ges varje fredag på campus. Detta test kostar ingenting så det kanske kan löna sig att besöka skolan. Observera att kraven kan variera mellan enskilda program.

Ansökningsprocessen

Kontakta Education Link om du vill veta mer om hur du ansöker.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: London
Studenter: 5000
Internationella: 4500
Kursstart: Jan/sept
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se