London Metropolitan University

Därför ska du välja London Metropolitan University

  • Campus i centrala London
  • Brett utbud av kurser och program
  • Bra studentservice, personlig studierådgivare och mentorer
  • Studenter från hela världen
  • Goda möjligheter till praktik

Introduktion

London Metropolitan University (LMU) är ett av de största universiteten i Storbritannien och det största i London. Det har 11 olika fakulteter och ett utbud av närmare 500 olika utbildningar. Universitetet grundades 2002 i och med sammanslagningen av London Guildhall University och The University of North London.

LMU är populärt bland internationella studenter och har lockat till sig så många som 9000 från olika delar av världen. Detta skapar en öppen och mångkulturell atmosfär som gör det möjligt att skapa kontakter även långt utanför Storbritanniens gränser. Det finns gott om sociala aktiviteter inom exempelvis sport och musik och utbudet av studentklubbar är stort. Här är det lätt att skaffa nya vänner!

Studier

Universitetets fakulteter erbjuder en mängd olika utbildningar inom områden som t ex ekonomi, arkitektur, event, business, data, juridik, ledarskap, psykologi, sociologi, m fl.

Många av skolans utbildningar har fått betyget ”Excellent” av Quality Assurance Agency, QAA, som bedömer alla Storbritanniens skolor. Utbildningen inom Business and Management är speciellt populär. LMU bedriver även en hel del forskning och har nyligen öppnat sitt nya forskningscenter som är ett av Europas största.

Guildhall Faculty of Business and Law

The Cass Faculty of Art Architecture and Design

Faculty of Life Sciences and Computing

Faculty of Social Sciences and Humanities

Centre for Access, International Programmes and Academic Support

Faculty Advanced Institute for Research

Staden

London, denna världsmetropol med totalt ca 12 miljoner invånare utgör en fantastisk studiemiljö. Stadens varierade befolkning är en spännande mix av nationaliteter, kulturer och religioner. Här talas över 300 språk och den internationella prägeln är påtaglig.

Englands huvudstad är full av liv och rörelse.  London är oslagbar som nöjesmetropol och sevärdheterna är många. Utbudet av konserter, musikaler, museer och gallerier är enormt.  I vart och vartannat hörn hittar man en pub och gatorna trafikeras av de karakteristiskt svarta taxibilarna och en och annan dubbeldäckare.

Campus

London Metropolitan University ligger i hjärtat av London och är i skrivande stund utspritt på ett flertal campus och byggnader runtom i London. Från om med 2017 är dock ambitionen att samla all undervisning på ett och samma campus i Islington i norra London.

Klicka här för att läsa mer om campus på London Met

Boende

Skolans Accommodations Office hjälper studenter att hitta boende. De har ett stort utbud av bostäder som varierar i pris och det finns alternativ på campus såväl som utanför. Här kan man också få information och råd angående privata uthyrare, hostels, homestay och temporärt boende.

Läs mer om boende på London Met

Sport

Det finns gott om möjligheter att engagera dig inom sport och träning på London Met. Det finns alternativ som passar dig som söker ett mer aktivt idrottande på tävlingsnivå samt alternativ som är mer på skoj och amatörnivå.

Läs mer om vad London Met kan erbjuda inom sport

Transport

Till London tar du dig smidigast med flyg och från flygplatsen i London tar du bussen, taxi eller tåg in till centrum.

Kostnader

Kostnaden för att studera på undergraduate nivå på London Met är 9 000 GBP per läsår och till detta tillkommer levnadskostnader. Du kan söka merkostnadslån från CSN som i stort sett täcker skolavgifterna plus att du kan söka lån och bidrag för att klara levnadskostnaderna men du måste själv göra en budget för att försäkra dig om att du klarar dig.

Det rekommenderas att du ska ha minst 1265 GBP per månad utöver skolavgiften för att klara levnadskostnaderna i London. Men du kan säkerligen klara dig på mindre beroende på vilken typ av boende du väljer eftersom just boende varierar väldigt mycket i pris. Med boendekostnaden borträknad ska du kunna klara dig på ca 100 GBP per vecka.

Läs mer om övriga levnadskostnader i London

Antagningskrav

London Metropolitan University erbjuder en mängd olika program och välkomnar ansökningar från hela världen. Till skillnad från svenska universitet är det inte bara snittbetyget som avgör om du kommer in utan de ser också till motivation och andra färdigheter. Generellt sett har du goda möjligheter att bli antagen om du har 15 eller bättre i snitt men även du med lägre betyg har chans att komma in om du kompletterar ansökan men ett starkt motivationsbrev och en bra referens.

Ansökan

Kontakta Education Link om du vill veta mer om hur du ansöker eller fyll i frågeformuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

 

 

Funderar du över något? Fråga oss!