Studera utomlands

Les Roches Global Hospitality Education

Les Roches Global Hospitality Education

Därför ska du välja Les Roches Global Hospitality Education

  • Räknas som en av världens främsta skolor inom hospitality management
  • Studiemöjligheter i Schweiz, Spanien och Kina
  • Kombination av teori och praktik i utbildningen samt fantastiska praktikplatser över hela världen
  • Kursplan som passar den som föredrar ”learning by doing”
  • Stort antal arbetsgivare som rekryterar direkt på skolan

Introduktion

Les Roches International School of Hotel Management grundades redan 1954 och har sedan slutet av 70-talet varit en av världens ledande skolor inom Hotel Management. Man var först i Schweiz med att undervisa på engelska, först med att få välrenommerade ackrediteringar och först med att erbjuda sina egna Bachelor-utbildningar.

När studenterna tar sin examen är de mer än väl förberedda för branschen och i genomsnitt har varje student minst två jobberbjudanden att välja mellan. Flera stora hotellkedjor rekryterar regelbundet direkt från skolan.

Precis som Glion Hotel School är även Les Roches ackrediterad av New England Commission of Higher Education, NECHE, en prestigefylld myndighet som godkänner högre utbildningar och ställer mycket hårda krav på akademisk standard.

Studier

Les Roches erbjuder program på olika nivåer inom Hotel Management. Genom en bra blandning av teoretisk och praktisk utbildning förbereder man studenterna väl inför de utmaningar som väntar inom den internationella hotellbranschen. Förutom Diploma och Bachelor erbjuder Les Roches också PGD och MBA.

Programmen innehåller en väl avvägd blandning av praktisk och teoretisk undervisning och de engagerade lärarna har alla stor erfarenhet av branschen. Les Roches har ett nära samarbete med många internationella hotellkedjor och har rykte om sig att kunna erbjuda de bästa kandidaterna för arbeten på högre positioner. Redan under skoltiden får man prova på att arbeta. Diploma- och Bachelorprogrammet innehåller två hela terminer med praktik på hotell runtom i världen. En ovärderlig och mycket uppskattad del av utbildningen!

Les Roches studentorganisation har funnits i många år och har därför flera tusen medlemmar. Via Internet håller studenterna kontakt och inte sällan hjälper man varandra till jobb efter avslutad utbildning.

Campus

Les Roches campus är beläget i den vinproducerande kantonen Valais, 1274 m.ö.h i den lilla bergsbyn Bluche. Byn är en liten idyll som erbjuder mycket lugn och ro, men endast fem minuters bilväg därifrån ligger Crans-Montana, en av Schweiz’ mest berömda vintersportorter. Från Geneve tar det cirka en timme med tåg att ta sig till Sierre varifrån man lätt tar sig upp till Bluche med buss.

Skolan erbjuder varje vecka ett socialt program som innefattar sport, temakvällar och annat kul. De vackra omgivningarna inbjuder till bl a skidåkning, bergsklättring, skärmflygning och andra äventyrliga friluftsaktiviteter. Studentbaren är en given samlingsplats och det finns alltid något kul på gång för lediga stunder.

Les Roches har obligatoriskt on-campus boende som är inkluderat i priset. Studentbyggnaderna är utspridda i byn och normalt delar man ett dubbelrum, men mot tillägg finns även enkelrum att tillgå. Skolavgiften inkluderar även helpension.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Bluche
Studenter: 1720
Internationella: 1035
Kursstart: Jan/juli
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se