Studera utomlands

Les Roches Global Hospitality Education

Les Roches Global Hospitality Education

Därför ska du välja Les Roches Global Hospitality Education Marbella

  • Räknas som en av världens främsta skolor inom hospitality management
  • Studiemöjligheter i Schweiz, Spanien och Kina
  • Kombination av teori och praktik i utbildningen och fantastiska praktikplatser över hela världen
  • Kursplan som passar den som föredrar ”learning by doing”
  • Stort antal arbetsgivare som rekryterar direkt på skolan

Introduktion

Les Roches Global Hospitality Education grundades i Schweiz redan 1954 och är idag en av världens ledande skolor inom Hotel Management. I mitten av 90-talet öppnade Les Roches ett campus på den soliga sydkusten av Spanien i en av Europas mest populära semesterorter Marbella.

Skolan i Marbella erbjuder ett nästan identiskt upplägg som det i Schweiz med samma utbildningsprogram, helpension och flera praktikperioder. Den stora skillnaden är omgivningarna och klimatet. Skolan har en välrenommerad lärarkår som fortfarande har en fot i näringslivet och därför kan hålla eleverna up-to-date om allt som händer i turistbranschen. Genom praktikperioderna får studenterna ovärderliga erfarenheter som i många fall leder direkt till jobb efter avslutad utbildning.

När studenterna tar sin examen är de mer än väl förberedda för branschen och i genomsnitt har varje student minst två jobberbjudanden att välja mellan. Flera stora hotellkedjor rekryterar regelbundet direkt från skolan.

Studier

Les Roches erbjuder program på olika nivåer inom Hotel Management. Genom en bra blandning av teoretisk och praktisk utbildning förbereder man studenterna väl inför de utmaningar som väntar inom den internationella hotellbranschen. Förutom en Bachelor of Global Hospitality Management erbjuder man också Postgraduate Diplomaprogram i Hotel Management och även ett Professional Development Masterprogram.

Programmen innehåller en väl avvägd blandning av praktisk och teoretisk undervisning och de engagerade lärarna har alla stor erfarenhet av branschen. Les Roches har ett nära samarbete med många internationella hotellkedjor och har rykte om sig att kunna erbjuda de bästa kandidaterna för arbeten på högre positioner. Redan under skoltiden får man prova på att arbeta. Bachelorprogrammet innehåller två hela terminer med praktik på hotell runtom i världen. En ovärderlig och mycket uppskattad del av utbildningen!

Les Roches studentorganisation har funnits i många år och har därför flera tusen medlemmar. Via Internet håller studenterna kontakt och inte sällan hjälper man varandra till jobb efter avslutad utbildning.

Campus

Les Roches campus ligger i utkanten av staden, endast tio minuters promenad ifrån havet. Skolan är fräsch och modern och endast några hundra meter bort finns ett exklusivt sportcenter, “Manolo Santana Raquet Club”, där alla studenter automatiskt får medlemskap.

Boendet på campus är inkluderat i priset och normalt delar man rum med en eller två andra studenter. Enkelrum finns att få mot en extra avgift. Studenterna får alltid eget skrivbord, bokhylla och garderob. Skolavgiften inkluderar även alla måltider.

Stad

Bara några mil ifrån Andalusiens huvudstad Malaga hittar man Marbella med underbara stränder, sol och bad, sportaktiviteter och ett varierat nöjesliv. Staden lockar många turister och är en perfekt studieort för Hotel Management.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Marbella
Studenter: 425
Internationella: 375
Kursstart: Jan/aug
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se