James Cook University Brisbane

Därför ska du välja James Cook University Brisbane

  • Campus i centrala Brisbane
  • Relevanta kurser och program inom Business och IT
  • Treterminssystem gör att du kan ta en Bachelor på endast 2 år
  • Tropiskt klimat, nära till barriärrevet och en äkta australiensisk upplevelse
  • Prisvärt jämfört med många andra universitet i Australien

Introduktion

I norra Queensland på Australiens östkust, omgivet av regnskogen och Stora Barriärrevet, ligger James Cook University (JCU). JCU grundades 1970 och är idag ett framstående forskningsuniversitet, Australiens främsta när det gäller tropisk forskning. Det unika läget gör att studenter kommer från hela världen för att studera just här. Tack vare den betydelsefulla forskningen får studenterna en rad fördelar i form av den senaste utrustningen, högkvalificerad lärarkår och kurser som hela tiden utvecklas och förbättras genom nya upptäckter och rön.

Profil

JCU är världsledande inom marinbiologi, ekologi och miljöstudier men erbjuder ett stort utbud av utbildningar också inom andra områden. Eftersom regionen är en stor turistdestination, har även universitetets turismutbildning fått en framskjuten plats. Andra populära utbildningar är IT, ekonomi och marknadsföring.

Som ett av Australiens främsta forskningsinstitut är JCU involverat i en mängd internationella samarbeten och forskningscentra. Lärarna är mycket engagerade och ser till att hålla nere antalet elever per klass för att skapa en mer personlig relation med studenterna.

Universitetet bedriver nationellt betydelsefull och internationellt erkänd forskning inom framför allt marin vetenskap, tropisk ekologi och miljö, global uppvärmning, turism samt tropisk medicin och vård till underförsörjda befolkningar. JCU strävar efter att skapa en ljusare framtid för livet i tropikerna världen över, genom akademiker och upptäckter som gör skillnad.

Läge & Boende

James Cook University Brisbane har precis som namnet antyder sitt campus i Brisbane, Australiens tredje största stad med ca 2,15 miljoner invånare. Brisbane ligger i delstaten Queensland som är en populär turistdestination med ett subtropiskt klimat, avslappnad livsstil och närhet både till härliga sandstränder och tropisk regnskog.

JCU har ett speciellt ”Accommodation Office” som hjälper studenterna att hitta lämpligt boende, antingen på universitetsområdet eller utanför. Det finns en mängd olika boendealternativ att välja mellan av varierande standard och i olika prisklasser. Du kan ansöka om boende så snart du har blivit antagen.

Nyheter

Australiska universitet klättrar på rankingen

James Cook University och RMIT University – som är våra samarbetsuniversitet i Australien – är enligt QS university bland de 50 bästa unga universiteten i världen.

Funderar du över något? Fråga oss!