James Cook University Brisbane

Därför ska du välja James Cook University Brisbane

  • Campus i centrala Brisbane
  • Härligt klimat, nära till Gold Coast och en äkta australiensisk upplevelse
  • Många kurser och program inom Business och IT
  • Treterminssystem gör att du kan ta en Bachelor på endast 2 år
  • Prisvärt jämfört med många andra universitet i Australien

Introduktion

James Cook University Brisbane (JCUB) är ett dottercampus till det framstående forskningsuniversitet James Cook University. Brisbanes förhållandevis låga levnadskostnader är en av de faktorer som gör Brisbane till en av de mest spännande städerna i Australien. Närheten till både Gold Coast, Sydney och även Stora Barriärrevet gör att det är möjligt att åka på både kortare weekend utflykter men även längre semesterresor. Att studera vid JCUB ger också en god ekonomisk fördel eftersom de har lägre undervisningskostnader än många andra universitet i Australien.

Profil

James Cook University Brisbane Campus (JCUB) är ett modernt campus, centralt beläget i Central Business District (CBD) på Queen Street. På campus har studenterna har tillgång till studieutrymmen, datorstationer, höghastighetsinternet och WiFi, fritids- och aktivitetsrum.

Inom gångavstånd ligger Queen Streets största köpcentrum, stadsbiblioteket och många affärer, parker och kaféer. Brisbane har ett enormt utbud av kultur och nöjen att erbjuda. Vidare är campus väldigt lättillgängligt via det stora utbudet av kollektivtrafik som finns att välja på för studenterna.

Brisbane är också värd för Australiens största välkomstfestival för internationella studenter. Mer än 75.000 internationella studenter från över 160 länder har valt Brisbane som deras lärosäte. För den som letar extra jobb vid sidan av studierna är det inga problem, Brisbane är nämligen Australiens snabbast växande storstad för sysselsättning.

Läge & Boende

James Cook University Brisbane har precis som namnet antyder sitt campus i Brisbane, Australiens tredje största stad med ca 2,15 miljoner invånare. Brisbane ligger i delstaten Queensland som är en populär turistdestination med ett subtropiskt klimat, avslappnad livsstil och närhet både till härliga sandstränder samt tropisk regnskog.

JCU har ett speciellt ”Accommodation Office” som hjälper studenterna att hitta lämpligt boende, antingen på universitetsområdet eller utanför. Det finns en mängd olika boendealternativ att välja mellan av varierande standard och i olika prisklasser. Du kan ansöka om boende så snart du har blivit antagen.

 

Nyheter

Fantastisk stipendiemöjlighet på James Cook University Brisbane

Passa på nu när James Cook University Brisbane erbjuder ett stort stipendium om hela 30%. Du kan söka det oavsett om du vill läsa en Bachelor- eller Masterutbildning. Det finns ett begränsat antal stipendier till intagen i mars och juli. Du måste inkomma med din stipendieansökan innan 30 april så dröj inte för länge med […]

Nytt unikt program inom IT på James Cook University Brisbane

Nu är det äntligen möjligt att läsa en Bachelor of Information Technology på James Cook University Brisbane. JCUB:s kandidatexamen inom informationsteknik ger dig kunskaper och färdigheter så att du efter utbildningen är redo för din professionella IT-karriär. Genom James Cooks Bachelor of Information Technology kommer du att lära dig om Cyber-Säkerhet, Networking, interactive visualization, big […]

Funderar du över något? Fråga oss!