Studera utomlands

International College of Management Sydney

International College of Management Sydney

Därför ska du välja International College of Management Sydney

  • Kombination av teori och praktik genom hela utbildningen
  • Ca 8 månaders praktikperiod, i de flesta fall betald praktik
  • Arbetsgivare som rekryterar direkt på skolan
  • Stora möjligheter till extrajobb utanför skoltid
  • Tillgång till ett stort alumni-nätverk över hela världen

Introduktion

Du som drömmer om att studera i Australien ska absolut titta närmare på det spännande alternativet International College of Management Sydney. ICMS erbjuder utbildningar inom business och ledarskap och skolan ligger strax utanför Sydney, på vackra halvön Manly med en fantastisk utsikt över strand och hav.

ICMS grundades 1996 som en systerskola till den framstående hotellskolan Cesar Ritz i Schweiz. Ambitionen var att erbjuda konkurrenskraftiga program baserade på gedigen schweizisk hotelltradition i kombination med amerikansk ledarskapsutbildning på australiensisk mark. Sen starten har ICMS etablerat sig som ett modernt, mångkulturellt och högt rankat universitet inom service management.

Studierna

På ICMS kan du läsa allt från enstaka kurser i 1-2 terminer, till hela program som leder till en Bachelors Degree på 3 år. Har du redan en examen från högskola väljer du med fördel en Masterutbildning. Du kan även läsa Diploma program på 1 år som du sedermera kan bygga på till en Bachelors om du väljer att läsa vidare.

En unik fördel med ICMS är att det ingår upp till 9 månaders betald praktik i programmen, en otrolig möjlighet att få arbetslivserfarenhet som en del av utbildningen.

På ICMS kan du välja mellan följande inriktningar;

Du som redan har en Bachelor kan välja ett av ICMS spännande masterprogram på 2 år;

Om du endast vill läsa ett kortare program på Masternivå finns också följande alternativ

Campus

ICMS campus har ett fantastiskt läge på halvön Manly som ligger endast 15 minuter med båt från centrala Sydney. Skolan är inhyst i en historisk slottsliknande byggnad, högt belägen med underbar utsikt. Campus är omgivet av stora grönområden, men endast fem minuters promenad därifrån hittar man både vita sandstränder och livliga gågator med affärer, restauranger och barer. Du som hoppar på snabbfärjan i hamnen når operahuset och Circular Quay i hjärtat av Sydney på bara 15 minuter.

På ICMS har studenterna möjlighet att bo och äta på skolan. Inkvartering sker i enkel-, dubbel- eller trippelrum och alla måltider ingår. Det är inte obligatoriskt att bo på skolan men det rekommenderas åtminstone under första terminen, då det är ett perfekt alternativ när man vill bekanta sig med omgivningen och få nya vänner. Efter en eller två terminer flyttar många till eget boende i Manly eller Sydney.

Med cirka 1000 studenter från ett 50-tal olika länder är ICMS litet nog för att skapa bra sammanhållning men samtidigt stort nog för ett härligt studentliv. Aktivitetsprogrammet på ICMS är fullspäckat varje vecka och innehåller allt från tennislektioner och fallskärmshoppning till pubkvällar, temafester och talangtävlingar.

På skolan finns förutom restaurang och cafeteria även en studentbar. Denna sköts av studentföreningen och är en given samlingspunkt på kvällarna.

Stad

Sydney är riktigt storstad med mer än 4 miljoner invånare och beläget på den Australiensiska östkusten. Staden erbjuder ett fantastiskt utbud av det mesta; underbara stränder, massor av sport- och fritidsaktiviteter, shopping i mängder, stort utbud av restauranger och caféer och inte att förglömma ett vibrerande nattliv.

Sydney är otroligt vacker stad och vem har inte sett bilder på operahuset eller Sydney Harbour bridge, två mycket välkända landmärken i staden. The Rocks är ett mycket trevligt område med mysiga caféer och är Sydneys ”gamla stan”.

Havet utgör en viktig komponent i Sydneybornas dagliga liv så missa inte ett besök vid någon av de många fantastiska stränderna som exempelvis Manly, Bondi eller Coogee beach.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Manly
Studenter: 1300
Internationella: 845
Kursstart: Feb/maj/sept
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se