GSM London

Därför ska du välja att studera på GSM London

  • Två campus i London och tre intag per år, oktober, februari och juni.
  • Lägre studiekostnader än många andra universitet i London och möjlighet att ta examen inom 2 år istället för tre
  • Karriärorienterade program som ger dig de färdigheter arbetsgivarna efterfrågar
  • Små klasser och personligt fokus hjälper studenterna att lyckas.
  • Ackrediterade av Plymouth University rankat topp tio bland nya universitet i UK.

Introduktion

Studera på GSM London om du söker ett privat universitet på bästa läge i storstaden London. Lägre kostnader än andra universitet i London samt fler kursstarter per år är andra fördelar. GSM erbjuder Bachelors- och Masterprogram inom ekonomi, ledarskap, finans, redovisning, turism, data, IT, hälsa och personalvetenskap. De har även ett spännande program med inriktning mot olja och gas, Oil & Gas Management. Programmen ackrediteras av Plymouth University som rankas topp tio bland nya universitet i England och 51:a på världsrankingen för moderna universitet.

Skolan grundades 1973 och hette från början Greenwich School of Management men bytte senare namn till GSM London i samband med öppnandet av det nya campuset i Greenford. Sen starten har mer än 20 000 studenter tagit examen från GSM och flera av dem arbetar idag på nyckelpositioner inom både den privata samt offentliga industrin.

GSM är stolta över den personliga, omtänksamma och vänliga stämningen som råder på skolan Undervisningen på dagtid har en mix av internationella och lokala studenter medans kvällskurserna tenderar att locka Londonbaserade chefer och direktörer. Studenterna på helg- och kvällskurserna har vanligen ambitionen att snabbt nå höga chefspositioner. För stunden studerar över 4500 studenter på skolan, de flesta engelsmän men även internationella studenter från över 60 nationer.

Studier

Bachelors programmen på GSM London skiljer sig mot de flesta andra universitet i London. De är vad man skulle kunna kalla ”studentvänliga”. T.ex. behöver du inte vänta till september eller oktober för att påbörja dina studier eftersom skolan har skolstart tre gånger om året, i januari, juni samt oktober.

Programmen kan dessutom läsas in på två år istället för de normala tre åren som de flesta andra universitet erbjuder. På så sätt kommer du ut i arbetslivet 12 månader innan alla andra som påbörjade studierna samtidigt som dig och får lön och kan klättra på karriärstegen.

På GSM London erbjuds Bachelor program inom följande områden.

Programmen på påbyggnadsnivå, Postgraduate, är flexibelt utformade för att hjälpa studenterna ta sin examen i en avslappnad men samtidigt stödjande miljö. Med en Masters examen eller varför inte en MBA ligger vägen öppen för att bli en effektiv och respekterad chef i den konkurrensutsatta affärsvärlden. Skolans samarbete med Plymouth University gör att din examen är internationellt erkänd.

GSM erbjuder följande program på Masternivå:

Staden

London, denna världsmetropol med totalt ca 12 miljoner invånare utgör en fantastisk studiemiljö. Stadens varierade befolkning är en spännande mix av nationaliteter, kulturer och religioner. Här talas över 300 språk och den internationella prägeln är påtaglig.

Englands huvudstad är full av liv och rörelse.  London är oslagbar som nöjesmetropol och sevärdheterna är många. Utbudet av konserter, musikaler, museer och gallerier är enormt.  I vart och vartannat hörn hittar man en pub och gatorna trafikeras av de karakteristiskt svarta taxibilarna och en och annan dubbeldäckare.

Campus

Skolan har två campus, ett i historiska Greenwich och ett nytt modernt campus i Greenford i västra London.

Greenwich campus ligger i hjärtat av historiska Royal Greenwich i sydöstra London som är känt för sina parker, byggnader och sin livliga ungdomliga atmosfär. Skolan ligger i en Art Deco byggnad, i centrala Greenwich som erbjuder ett imponerande utbud av shopping, marknader, restauranger och mötesplatser. Omgivningen påminner om ett collegeområde med bokaffärer, barer, loppmarknader, antikhandlare och parker just utanför dörren. För dig som vill se mer av andra delar av London tar det bara 8 minuter med tåg till London Bridge. Men vi garanterar samtidigt att du hittar underhållning så det räcker och blir över bara i Greenwich.

Skolans moderna Greenford campus öppnade 2012 och erbjuder en av de mest spännande inlärningsmiljöer du kan hitta. Den senaste teknologin blandat med dynamiska studentutrymmen erbjuder en perfekt miljö för dina studier. Campuset ligger i en del av London som just nu genomgår en snabb förvandling och attraherar fler och fler stora organisationer och företag. Från själva campuset är det lätta att nå centrala London, flygplatsen Heathrow samt Westfield, det välkända shoppingcentret i västra London.

Boende

GSM har inget eget boende att erbjuda men har personal som kan hjälpa dig att söka efter boende. Läs mer om boende på GSM London

Sport

Du som är sportintresserad har möjlighet att representera GSM när de möter andra universitet i diverse sporter som exempelvis fotboll, basket, badminton med flera. Det anordnas också resor till olika sportevents runtom i Europa.

Transport

Flyg: Du flyger enkelt till någon av Londons flygplatser och därifrån in till London med taxi, buss eller tåg.

För att hitta till respektive campus tar du lämpligen tunnelbana eller tåg alternativt taxi. Läs mer om de olika campusen samt färdbeskrivningar

Kostnader

Kostnaden för att studera  på GSM London är lägre än på de flesta andra universitet i London. Priset är 6 000 GBP per läsår för en Bachelor om du väljer att läsa programmet på tre år (normal takt). Kostnaden är 8 500 GBP per år om du hellre läser in examen på två år men då är ju totalkostnaden lägre. Till detta tillkommer levnadskostnader och du kan söka studiemedel från CSN som i stort sett täcker alla dina utgifter men du måste själv göra en budget för att försäkra dig om att du klarar dig.

Det rekommenderas att du ska ha minst 1265 GBP per månad utöver skolavgiften för att klara levnadskostnaderna i London. Men du kan säkerligen klara dig på mindre beroende på vilken typ av boende du väljer eftersom just boende varierar väldigt mycket i pris. Med boendekostnaden borträknad ska du kunna klara dig på ca 100 GBP per vecka

Läs mer om övriga levnadskostnader i London

Studera på GSM London – Antagningskrav

Antagningskraven för att studera på GSM London baseras till skillnad från svenska universitet inte bara på snittbetyget. Skolan ser också till motivation och andra färdigheter. Ett riktvärde som de flesta universitet anger för goda chanser att bli antagen ligger runt 15 i snitt. GSM tenderar emellertid att nöja sig med 13-14 i snitt förutsatt att du kompletterar din ansökan men ett starkt motivationsbrev och en bra referens.

Studera på GSM London – Ansökningsprocessen

Kontakta Education Link om du vill veta mer om hur du ansöker eller fyll i frågeformuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.

 

 

Funderar du över något? Fråga oss!