Glion Institute of Higher Education London

Därför ska du välja Glion Institute of Higher Education London

 • Räknas som en av världens bästa skolor inom hospitality management
 • Utbildningar som kombinerar teori och praktik
 • Fantastiska praktikplatser över hela världen
 • Stort antal arbetsgivare som rekryterar direkt på skolan
 • Nöjda och stolta studenter på skolan

Introduktion

Studera på Glion Institute of Higher Educationen om vill gå på en världens främsta skolor inom Hospitality Management. Skolan grundades av två pionjärer inom hotellbranschen i början av 60-talet. Idag har skolan ett mycket gott rykte och rankas som en av de bästa för dig som siktar på en internationell karriär.

Glion erbjuder framstående utbildningar inom såväl Hospitality Management som Event, Sport and Entertainment Management. 2001 blev Glion ackrediterad av The New England Association of Schools and Colleges, NEASC, en prestigefylld myndighet som godkänner högre utbildningar och ställer mycket hårda krav på akademisk standard.

Studier

Alla program på Glion är utformade för att ge studenterna de kvalifikationer och kunskaper som krävs för att kunna arbeta internationellt inom service management. Universitetet har en bra mix av teoretisk och praktisk undervisning och lägger också stor vikt vid personlig kontakt mellan elever och lärare. Glion erbjuder följande program:

 • Bachelor Degree (BBA) in Hospitality Management (3.5 år)
 • Bachelor Degree (BBA) in Event, Sport and Entertainment Management (3.5 år)
 • Postgraduate Diploma in Hospitality Administration (1 år 3 mån)
 • Master of Science (MSc) in International Hotel Management (1.5 år)
 • MBA in Hospitality (1 år campus-based or 1-2 år hybrid option)

Genom ett mycket nära samarbete med branschen uppmärksammar skolan branschens utveckling, svängningar och förändringar. Programmen anpassas och uppdateras därför ofta för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar inför arbetslivet.

Alla program innehåller en eller flera praktikperioder.  Dessa kan förläggas antingen i London eller någon annanstans i världen. Praktiken är en värdefull del av utbildningen som är uppskattad av både elever och arbetsgivare. Många studenter får efter examen jobberbjudande där de gjort praktik.

Besök vår mikrosida för mera information om Glion och deras utbildningar inom hotell och turism.

Campus

Hösten 2013 startade de första studenterna på Glions nya campus i London. Campuset erbjuder det bästa av två världar; den fantastiska möjligheten att studera i Europas ekonomiska centrum kombinerat med Glions erfarenhet och expertis som en av världens främsta skolor inom hospitality.

Glions nyrenoverade byggnad återfinns i den historiska Whiteland College på det vackra University of Roehampton, ett brittiskt universitet i närheten av centrala London. University of Roehamptons historia sträcker sig bak till 1840 och det är ett litet och välkomnande universitet med över 130 nationaliteter på campus. Glionstudenterna kan självfallet utnyttja all den service och de faciliteter som övriga studenter. Totalt finns 4 olika college på campus och det finns gott om caféer, restauranger och bagerier liksom bibliotek, affärer och Wi-Fi uppkoppling. Om du känner för att jobba extra vid sidan av studierna finns det personal på campus som kan hjälpa dig att hitta jobb.

Stad

Man behöver väl egentligen inte säga så mycket om London, en stad som har det mesta. Som student i London har du tillgång till ett fantastiskt utbud av kultur och tradition kombinerat med en multikulturell energi som höjer din motivation för turism och servicebranschen. Mer än 100 000 internationella studenter studerar i London, fler än i någon annan stad.

London är inte bara en av de mest besökta städerna i världen, staden har även en lång historia av gästfrihet enligt brittiska traditioner. Under den viktorianska eran byggdes ett antal stora lyxhotell som Caridges, The Savoy och The Ritz m.fl. som ännu idag är ikoner inom hotellbranschen. Utöver det traditionella erbjuder London en rad nya och innovativa restauranger och hotell som ligger i framkant inom hotelldesign och att erbjuda unika gästupplevelser.

Den stora mängden museer, utställningar och internationella events bidrar ytterligare att göra London attraktivt som en destination för att studera service och hospitality management. London är det perfekta stället att lära sig gamla traditioner såväl som nya trender inom ledarskap inom turism, event och hospitality. Det är bara att känna på dessa fakta;

 • Över 30 miljoner turister besökte London under 2011
 • Mer än 130 00 hotell rum i Lodon
 • 54 fyra restauranger med stjärnor i Guide Michelin.

Funderar du över något? Fråga oss!