Studera utomlands

Glion Institute of Higher Education

Glion Institute of Higher Education

Därför ska du välja Glion Institute of Higher Education

  • Räknas som en av världens bästa skolor inom hospitality management
  • Utbildningar som kombinerar teori och praktik
  • Fantastiska praktikplatser över hela världen
  • Stort antal arbetsgivare som rekryterar direkt på skolan
  • Nöjda och stolta studenter på skolan

Introduktion

Glion Institute of Higher Education grundades av två pionjärer inom hotellbranschen redan i början av 60-talet och har idag ett mycket gott rykte som en av världens ledande hotellskolor. Man erbjuder framstående utbildningar inom såväl Hospitality Management som Event, Sport and Entertainment Management.

2001 blev Glion ackrediterad av The new England Association of Schools and Colleges, NEASC, en prestigefylld myndighet som godkänner högre utbildningar och ställer mycket hårda krav på akademisk standard. Numera är Glion ackrediterad av New England Commission of Higher Education, NECHE.

Studier

Alla program på Glion strävar efter att ge studenterna de kvalifikationer och kunskaper som krävs för att kunna arbeta internationellt inom service management. Universitetet har en bra mix av teoretisk och praktisk undervisning och lägger också stor vikt vid personlig kontakt mellan elever och lärare.

Glion erbjuder följande program:

  • Bachelor’s in International Hospitality Business
  • MSc in International Hospitality Business
  • Master’s in Real Estate, Finance and Hotel Development
  • Master’s in Hospitality, Entrepreneurship and Innovation
  • Master’s in Luxury Management and Guest Experience

Genom ett mycket nära samarbete med branschen är man ständigt uppmärksam på dess utveckling, svängningar och förändringar. Programmen anpassas och uppdateras därför ofta för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar inför arbetslivet.

Alla program innehåller en eller flera praktikperioder som kan förläggas antingen i Schweiz eller någon annanstans i världen. Praktiken är en värdefull del av utbildningen som är uppskattad av både elever och arbetsgivare. Många studenter får efter examen jobberbjudande där de gjort praktik.

Campus

Glion är en liten ort som gränsar direkt till Montreux och ligger strax ovanför staden med en underbar utsikt över sjön och alptopparna. Man kan ta ett tåg ner till Montreux på ett par minuter. Vill man gå tar det ca en kvart. Glion har även ett campus i staden Bulle som är en större och livligare stad. Bulle ligger i den bergiga Gruyère-regionen som är välbesökt av turister. Härifrån har man 40 minuters bilväg till huvudstaden Bern och cirka en timme till Genève.

Skolan erbjuder on-campus boende som är inkluderat i priset både i Glion och i Bulle. Normalt delar man ett dubbelrum, men mot ett tillägg finns även enkelrum att tillgå. Rummen är rymliga och man får sitt eget skrivbord, bokhylla och garderob. Handfat finns i varje rum medan duschar och toaletter finns i korridoren. Skolavgiften inkluderar även helpension

Stad

Montreux ligger vid Genevesjön i sydvästra delen av Schweiz och är en av de mest populära städerna i denna region. Det finns mycket som lockar turister till Montreux, bl a en fin strandpromenad, mysig stadskärna med butiker, caféer och restauranger, vackra sekelskifteshotell och omgivande alptoppar med fantastiska möjligheter till sportaktiviteter m m. Montreux är även välkänt för sin jazzfestival som äger rum varje sommar. Regionen erbjuder ett milt och skönt klimat som garanterar många soldagar per år.

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Glion m.fl.
Studenter: 750
Internationella: 700
Kursstart: Feb/aug
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se