Studera i Spanien

Spanien ligger vid Medelhavet på den Iberiska halvön och är till ytan det tredje största landet i Europa. Huvudstaden är Madrid och det gemensamma språket är spanska, men det finns många varianter, t ex baskiska och katalanska.

Det som lockar med Spanien är naturligtvis klimatet, men landet erbjuder inte bara sol och vackra stränder utan också en intressant historia och massor att se och uppleva. Här finns många variationer; sömnig landsbygd, livliga hamnstäder, dramatiska kustlinjer vid Atlantkusten i norr och vita sandstränder vid Medelhavet. Här finns också magnifika kulturskatter och några av Europas hippaste storstäder.

I Spanien råder en avslappnad atmosfär där umgänge, god mat och dryck prioriteras högt. Det spanska köket är känt för exempelvis paella, tapas och sangria. Vingårdarna är många och vinerna världsberömda. På eftermiddagen tar man gärna en siesta och därför orkar man vara uppe långt in på natten. Gator och torg sjuder då av folkliv och det är lätt att smittas av spanjorernas livsglädje.

Varför studera i Spanien?

Marbella är en av de mest omtalade städerna på den spanska solkusten. Här finns det gott om fina lyxhotell, flotta restauranger och exklusiva butiker. Välbeställda turister från hela världen, speciellt från Nordeuropa och Mellanöstern, besöker ofta Marbella. Detta är alltså en idealisk plats för studier inom hotell och turism. Education Link representerar Les Roches Interantional School of Hotel Management som har ett campus i Marbella.

Våra universitet


Funderar du över något? Fråga oss!