Studera i Schweiz

Schweiz står för mycket mer än goda ostar, exklusiva klockor och storslagna bergsmiljöer. Landet symboliserar också gästfrihet och service av högsta klass. Beläget i hjärtat av Europa är det ett land med en mångkulturell prägel, där en mix av tyska, franska och italienska influenser har format den speciella schweiziska identiteten. Schweiz är ett av världens rikaste länder och levnadsstandarden är hög.

Sport och friluftsliv spelar en stor roll i vardagslivet i Schweiz och det finns massor av fritidsaktiviteter att välja mellan; skidåkning, bergsklättring, vandring och skärmflygning för att nämna några. Naturen är enastående vacker med sina höga Alptoppar, gröna fjällhedar och stilla sjöar.

Bern, som ligger i den tysktalande delen av Schweiz, är huvudstad, men storleksmässigt bara den fjärde i ordningen efter Zürich, Genève och Basel. Schweiz har en lång tradition av politisk och militär neutralitet, men även av internationellt samarbete då det är hem för många internationella organisationer. Den finansiella sektorn, verkstadsindustrin och läkemedelsindustrin är de viktigaste näringsgrenarna, men även turismen är betydelsefull.

Varför studera i Schweiz?

Schweiz är föregångarlandet för utbildningar inom Hotel Management. Den schweiziska traditionen står för hög klass, perfektionism och god service och en hotellutbildning härifrån står sig extra bra på en CV.

Education Link samarbetar med två av de allra främsta hotellskolorna i världen; Glion Institute of Higher Education med campus i Glion och Bulle, samt Les Roches International School of Hotel Management med campus i Bluche.

Våra universitet


Funderar du över något? Fråga oss!