Studera i Italien

Italien ligger vid Medelhavet och består av en stövelformad halvö och två större öar; Sicilien och Sardinien. Landet är världsberömt för mat, vin, design, konst, opera och storslagen natur med härliga stränder. Allt detta bidrar till Italiens popularitet som turistmål, men det är även genom människornas genuina öppenhet och värme som landet gjort sig känt.

Italien har stor folkmängd, ca 62 miljoner invånare. Huvudstaden heter Rom och ligger vid västra kusten, ungefär mitt i landet. Milano är den näststörsta staden och en av världens största och populäraste mötesplatser för konst- och modeintresserade.

Många av Italiens städer präglas av en rad kända byggnadsverk från forna tider; t ex det lutande tornet i Pisa, Colosseum, Forum Romanum, Peterskyrkan i Rom och de vackra domkyrkorna i Florenz och Venedig. I det sixtinska kapellet i Vatikanen kan man beskåda Michelangelos fresker i taket, ett av många exempel på Italiens många konstskatter. Med alla sina referenser till det förgågna i kombination med det nya och moderna, är detta det perfekta landet att studera konst i.

Varför studera i Italien?

Italien har lång tradition av utbildning. I Bologna hittar man t ex världens äldsta universitet som grundades redan 1088. Landet anses som en spännande och annorlunda studiedestination där kombinationen av ett behagligt klimat och en rik kultur lockar alltfler svenska studenter.

I Milano ligger båda våra designskolor Nouva Accademia di Belle Arti (NABA) och Domus Academy. De flesta program har start i september, men ibland finns det även möjlighet att påbörja sina studier i januari.

Våra universitet


Funderar du över något? Fråga oss!