Studera i Irland

Irland kallas ofta för den gröna ön och det stämmer verkligen. Gröna dalar, vidsträckta heder, dramatiska klippor och ett stort antal sjöar bidrar till en fantastisk natur. Det största språket är engelska, men iriska, som är ett keltiskt språk, lärs fortfarande ut i skolorna. Landet har en unik mix av äldre tiders traditioner och modern livsstil. Samtidigt som man värnar om sin forntida historia är landet mycket framstående inom t ex digital teknik och internationell handel.

I mitten av 1800-talet slog potatisskörden fel tre år i rad och det ledde till stor svält i hela landet. Över en miljon irländare dog och nästan sex miljoner emigrerade till USA, Kanada och Australien. Många av de irländare som var kvar började kämpa för att ön skulle få självstyre och efter flera blodiga strider delades ön i två delar år 1921. Den södra och större delen bildade den självständiga republiken Irland medan Nordirland förblev en del av Storbritannien.

Irländarna älskar festivaler och särskilt under sommarmånaderna finns det en mängd evenemang runt om på hela ön. St. Patricks Day, Irlands nationaldag, är en upplevelse. Irländarna firar dagen med att gå i parader, klä ut sig och festa vilt på landets alla pubar. Pubkulturen är viktig och öl, whiskey och folkmusik likaså! Gå in på vilken pub som helst och du kommer troligen få höra traditionell irländsk musik spelas live.

Varför studera på Irland?

Dublin är en av de mest levande storstäderna i Europa. Större delen av stadens befolkning är under 35 och kanske är det just därför som det myllrar av caféer, restauranger, biografer, musikscener, klubbar och pubar. Detta, i kombination med landets kulturarv och Griffith Colleges yrkesinriktade utbildningar, blir ett framgångsrikt koncept om du letar efter en gedigen, internationell utbildning på en trevlig och livlig studieort.

Våra universitet


Funderar du över något? Fråga oss!