Studera utomlands

Studera online – plugga på ett utländskt universitet hemifrån

Har du svårt för att resa, är småbarnsförälder eller tvekar inför att flytta utomlands? Då är online-utbildning något för dig. Det ger dig möjlighet att bygga på den utbildning du redan har, läsa kurser eller kortare program eller ta en helt ny bachelor- eller masterutbildning.

Med en dator, din Smartphone och internetuppkoppling kan du ta del av all undervisning via nätet. Du kan chatta med dina kurskamrater och lärare, få tillgång till kursmaterial och uppgifter, delta i seminarier och göra dina tentamina allt medan du fortfarande kan leva ditt normala liv här hemma i Sverige.

Vilka universitet har online-utbildningar?

De flesta universitet som Education Link samarbetar med erbjuder online-utbildningar på olika nivåer. Flera universitet har dessutom en lång tradition av att ge utbildningar online och några av dessa är:

Vilka ämnen och på vilka nivåer kan jag läsa?

Det finns ett stort utbud av kurser och program som du kan läsa online. Några exempel på utbildningsområden är ekonomi, datavetenskap, teknik, design, kriminologi och psykologi.

I Australien kan du läsa allt från enstaka kurser till hela program online. I England kan du läsa diploma-, top-up-, bachelor- och masterutbildningar.

Om du redan har en YH-utbildning finns det flera universitet i England som erbjuder så kallade Bachelor Top-up degrees som riktar sig till studenter som läst exempelvis en tvåårig YH-utbildning. Dessa Top-up degrees är vanligen på ett år och finns inom ett flertal ämnesinriktningar. Business, design och media är de vanligaste men det finns även andra inriktningar. Detta är alternativ som vi gärna rekommenderar till dig som på kortast möjliga tid vill få en Bachelor.

Läs mer om Top-up degrees här.

För att bli antagen till en online-utbildning på postgraduatenivå (Master Degree/Post Graduate Certificate/Diploma) krävs i regel en examen från högskola eller universitet. Därtill krävs det ibland även arbetslivserfarenhet. Till skillnad mot Sverige så kan man ansöka till program i ett annat ämne än i det du har din examen.

Vad innebär det att studera online?

För att studera online behöver du en dator och en internetuppkoppling. Du kommer inte att studera ensam utan du kommer ha nära kontakt med både kurskamrater och lärare under hela din studietid. Kurserna och programmen är helt webbaserade vilket betyder att du inte behöver besöka ditt universitet om du inte vill. Undervisningen sker på olika nätbaserade inlärningsplattformar, med chattforum på webben och via e-post. Du medverkar på föreläsningarna över nätet och med hjälp av din webbkamera deltar du i de seminarier som arrangeras.

Boka kostnadsfri studierådgivning

Vill du studera online – plugga på ett utländskt universitet hemifrån? Vi hjälper dig gärna att titta på lämpliga alternativ för just dig så passa på att boka en kostnadsfri studierådgivning eller skicka in en förfrågan så vi kan hjälpa dig vidare.

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studievägledare

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studievägledare

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studievägledare

+46 701477580

patrick@educationlink.se