Rebecca Svenhage

RebeccaÅlder: 21 år

Bosted i Sverige:Stockholm

Programm: Bachelor Busines Administration in Hotel Management

Universitet: Les Roches International School of Hotel Management i Schweiz.

Varför valde du att studera i Schweiz?
Jag valde att studera i Schweiz för att det är det landet som har den bästa utbildningen inom hotel managment och såklart möjligheten att kunna åka skidor hela vintrarna.

Varför valde du att studera på detta universitet?
Först och främst valde jag Les Roches för den är en av de top tre skolorna inom hotel managment som är bäst i världen, samt också för de fantastiska möjligheten att kunna få träffa människor från hela världen. Men framförallt för alla de företagen som kommer och håller presentationer och rekryterar från skolan.

Hur har ditt studieår varit?
Att studera på Les Roches har varit något helt oförglömling hitills, att få möjligheten att få en kombination av praktiskt arbete och akademiska studier är helt perfekt för mig. Lära sig femstjärning service och få kunskap inom både stor- och al a cart kök är en helt otrolig fördel i mitt framtida jobb inom hotellvärlden.

Vad har den största utmaning varit detta studieår?
Jobba med personer från alla olika delar i världen är något som är en helt fantastisk erfarenhet och man får verkligen möjligheten att lära känna olika kulturer från hela världen, men det är inte alltid lätt att utöva praktiskt arbete med människor med olika bakgrund och nivåer av engelska

Kan du rekommendera att studera utomlands?
Jag skulle rekommendera att studera utomlands till alla som kan, att studera utomlands är inte bara ett helt otroligt äventyr och en fantastisk upplevelse. Det öppnar så många dörrar till att se något helt nytt, lära känna nya människor från alla världens hörn och framförallt få ett kontaktnät men några av världens bästa företag inom hotel managment i hela världen är något som är helt lfantastisk.

Kan du rekommendera andra att studera på Les Roches?
Les Roches är en av världens bästa hotel managment skolor med fantastiska lärare som har stor erfarenhet inom industrin sedan tidigare, men som också har över 60 företagspresentationer med några av världens bästa företag inom hotell industrin. Att studerea på Les Roches skapar alla förutsättningar att skapa dig ett brett kontaktnät inom industrin för framtida jobb.

Tror du att du har några fördelar med att ha en utbildning från detta universitet?
Jag tror absolut att jag hara fått fördelar från att studera på Les Roches. Skolan har över 92 nationaliteter och att få lära känna olika typer av kulturer och nationaliteter kommer vara något som ger mig stora fördelar när jag kommer ut och jobbar inom hotell industrin.

Har du haft praktik under studietiden och vad fick du i så fall ut av den?
Hittils jag har haft en av två praktiker, jag jobbade i London på The Waldorf Hilton. Jag fick den fantastiska möjligheten att ha en utbildning inom event och restaurang där jag fick möjligheten att ha supervisor positioner vilket var en helt fantastisk upplevelse och gav mig väldigt mycket ansvar och möjlighet att utvecklas.

Hur har du finansierat dina studier?
Jag har finansierat mina studier genom CSN och sponsorer.

Vad ska du göra efter din examen?
Efter att jag är klar med mina studier i Schweiz vill jag fortsätta att jobba utomlands några år runt om i världen och få nya erfarenheter.

Har du några goda råd till framtida studenter?
Det kan vara svårt att lämna familj och vänner hemma, men studietiden utomlands är något du aldrig kommer att glömma. Les Roches skapar helt nya vänskap och familjeband som du aldrig kommer ångra. Det kommer vara tufft och tråkigt vissa dagar men njut av varje sekund för det kommer vara ditt livs upplevelse.

Hur upplever du den service du fått av Education Link?
Education Link var helt faktastiska med hjälpen som dom gav mig med både förberedelser och kontakt med skolan. Det underlättade väldigt mycket och tog bort mycket stress för mig innan jag flyttade till Schweiz att ta hjälp av Education Link.