Johan Rådström

Arbetar med administration och kommunikation på kontoret i Lund. Anställd i Education Link sedan 2003.

Vilka erfarenheter har du med att studera utomlands?
Jag var utbytesstudent ett år på High School i USA, samt studerade ett halvår på universitet i Nya Zeeland. Därefter har jag jobbat med att hjälpa andra studenter som vill iväg.

Varför rekommenderar du studier utomlands?
Det var ju rätt länge sedan jag själv var iväg och vid helt olika tillfällen i livet. Första gången var jag 16 år och helt oerfaren och andra gången var i slutet av mina universitetsstudier men det som jag framförallt vill lyfta fram är hur mycket man växer som person. Sen tillkommer ju att man lär sig ett nytt språk, knyter en massa nya kontakter och får vänner för livet runtom i världen. I efterhand har jag ju också förstått att det uppskattas av arbetsgivarna och dessutom bidrar till att du kan få högre lön.

Varför ska man ansöka via Education Link?
Tryggheten framförallt. Vi vet vad det innebär att studera utomlands och vet hur man ansöker på bästa sätt och ger studenterna stöd och hjälp genom hela processen. Sen är det ingen nackdel att vi har personliga kontakter på de olika universiteten som vi kan vända oss till om vi behöver svar på en fråga eller om det uppstår problem. Vi har ju dessutom kontakt med en massa studenter som just nu studerar utomlands eller som har studerat som egentligen är de bästa källorna för en mängd frågor som studenterna kan tänkas ha. Givetvis delar vi gärna med oss av dessa kontaktuppgifter.