Master på RMIT University i Australien

15 november 2019

därför Har du redan en kandidatexamen och vill bygga på din utbildning med en master? RMIT University i Melbourne har spännande masterutbildningar inom en rad olika områden såsom miljö och hållbar utveckling, modedesign, spelutveckling och ekonomi.

RMIT University (RMIT) grundades redan 1887 och är ett av Australiens äldsta, största och mest kända universitet. Utbildningsprogrammen har utvecklats i nära samarbete med näringslivet och RMIT satsar därför stora resurser på att kombinera sina kurser med praktik. Detta för att garantera att studenterna blir utrustade med de kunskaper och färdigheter som dagens arbetsgivare eftertraktar. RMIT är också ett framstående forskningsuniversitet.

Mastersprogram inom miljö och hållbar utveckling

Programmen på RMIT inom miljö och hållbar utveckling ger dig kunskaper i att skapa en mer hållbar värld. Detta innebär t.ex. att införa hållbara metoder, minska antalet miljökatastrofer och förbereda samhället för de negativa effekterna av de klimatförändringar som drabbar världen.

RMITs stadsplanerings- och miljöprogram ger dig färdigheter i att bygga samhällen och städer för kommande generationer och som student på RMIT University arbetar du i projekt med akademiska experter för att hitta lösningar på miljö- och hållbarhetsfrågor runt om i världen.

Universitetet är rankat som nummer 22 i världen inom arkitektur och byggnadsmiljö (2019 QS Rankings by Subject). RMITs centrum för forskning inom urbanisering (se videon för mer information) är det ledande forskningscentret inom området i Australien.

Klicka på länken för att läsa mer om den senast forskningen på RMIT gällande hållbar utveckling.

Följande utbildningar är de mest populära programmen på RMIT University inom miljöteknik, stadsplanering och hållbar utveckling:

Master of Sustainable Practice
Master of Engineering (Environmental Engineering)
Master of Environmental Science and Technology
Master of Engineering (Sustainable Energy)  Se video
Master of Energy Efficient and Sustainable Building  Se video  Se studentkommentar
Master of Urban Planning and Environment  Se video
Master of Landscape Architecture
Master of Urban Design

Masterprogram inom Design

Inom designrelaterade utbildningar har RMIT en unik position i Australien , med prisbelönta akademiker som är kända för att spräng gränser och sätta nya standards för designbranschen.

  • Designrelaterade utbildningar inom manga områden
  • RMIT University är rankat som nummer 1 inom designutbildningar på södra halvklotet
  • Rankat som nummer 12 i världen inom “Art and Design” (2019 QS Rankings by Subject)
  • Universitetet har samarbeten med många ledande företag i branschen
  • Toppmoderna studios för program inom “Animation and Games Design”

De populäraste masterprogrammen inom design på RMIT är:

Master of Design Innovation and Technology
Master of Communication Design
Master of Animation, Games and Interactivity

RMIT är samarbetspartner till NGV (National Gallery of Victoria) och varje år arrangerar RMIT ett antal evenemang för att visa upp studenternas arbeten. Se artikeln om 2019 Melbourne Design Week.

Masterprogram inom modesdesign

RMIT är känt över hela världen för sina nyskapande och dynamiska program inom fashiondesign. Universitetet rankas därför som en av de 20 bästa modedesignskolorna i hela världen (2019 QS World University Rankings by subject).

Med djupa kunskaper om globala trender och branschen ger RMITs program dig framför allt unika möjligheter att utveckla din identitet som designer och ger dig färdigheter för att bli en framgångsrik entreprenör i den konkurrenskraftiga modeindustrin.

Som student kommer du att vara en del av en väldigt praktisk studioundervisning med ett starkt fokus på industriprojekt som bland annat ger dig en inblick i hur den globala modeindustrin fungerar.

Du ges också möjlighet att ställa dina kreationer på prestigefyllda modeevents såsom ”Virgin Australien Melbourne Fashion Festival”, “Melbourne Spring Fashion Week” och “London Graduate Fashion Week”.

Masterprogrammen inom modedesign på RMIT är:

Master of Fashion Design  Se video
Master of Fashion Entrepreneurship

Tre studenter (två från Master of Fashion Design) valdes nyligen för att visa upp sitt arbete på den prestigefyllda ”Virgin Australia Melbourne Fashion Festival (VAMFF) National Graduate Showcase”. Läs hela artikeln.

Masterprogram inom ekonomi

Skolans branschanpassade businessprogram är först och främst utformade med din framtid i åtanke. Programmen ger möjligheter för dig att arbeta med industriprojekt, göra praktik eller att delta i simulerade miljöer. Dina lärare hjälper dig att förbereda dig för en global karriär som ledare inom näringslivet.

RMIT är bland de 150 högst rankade universiteten i världen inom ”Business and Management” (QS World University Rankings by Subject 2019).

Populära masterprogram inom business på RMIT är:

Master of Analytics Se artikel
Master of Supply Chain and Logistics Management  Se video
Master of Marketing  Se video

Boka kostnadsfri studierådgivning

Vi hjälper dig gärna att titta på lämpliga alternativ för just dig så passa på att boka en kostnadsfri studierådgivning eller skicka in en förfrågan så vi kan hjälpa dig vidare.